Hurafenin kapağı yeni açılmış *** Adak yerine yardım etsem olmaz mı?
Pazar, 23 Eylül 2012 00:00

Hurafenin kapağı yeni açılmış

Hocam Ayetelkürsi'nin harf adedi olan 170 sayısınca Ayetelkürsi okuyanın muradı iksir niyetince hemen olur deniliyor.. Allah dua kapısından hiçbirinizi çevirmesin.

170 taneyi bir kerede mi okumak gerekiyor, yoksa aklımıza geldikçe okuyunca mı?

Cevap: Bu da duyduğum en son ve en tumturaklı hurafe. Haydi sen dene bakalım muradın olacak mı olmayacak mı? Bu insanlar dini değil, hurafeyi öğreniyorlar. Ayetelkürsi insana Allah'ın birliğini ve sıfatlarını öğretir. Dua ve tılsım ayeti değildir. Murat ayeti hiç değil. Böyle hurafeleri kafanızdan silin ve kimseye de bu yalanı söylemeyin, çünkü insanların kafasına hurafe atmış olursunuz.


 

Adak yerine yardım etsem olmaz mı?

Merhaba Hocam.... Ben yeni bir turizm sezonu açılışı yapmaktayım.... Bir adak yapmayı düşündüm ama tam karar vermemiştim ....Annem, babam ve abim. Abimin ticareti yüzünden borca girdi ve sıkıntıları var ... Adak yerine sıkıntıda olan aileme yardım etsem daha doğru olmaz mı?? Teşekkürler...

Cevap: Sıkıntıda olan ailene yardım etmek daha makbuldür. Ancak anne babana adak yerine yardım yapılmaz. Yani onlara sadaka verilmez. Fakat ağabeyine, kardeşlerine yardım edebilirsin ve bu şekilde para yardımı yapman, bir hayvan kesmenden çok daha hayırlıdır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş