BİR RÜYA VE BİR SORU PDF 
Salı, 10 Ekim 2023 00:00

BİR RÜYA VE BİR SORU

 

Muhterem Hocam,

  

Tamamını hatırlamıyor isem de bir rüya gördüm anlatmak isterim size: ben sizin de olduğunuz bir meclise gelmişim, ... Abla’nın evine. Oturdum arkada bir yere fakat sizin yüzünüzü göremiyordum ve rahmetli annemin yanına oturdum o da yan oturuyordu ama sizi görüyordu oturduğu yerden, Abid kardeşe arkamı dönmüş oldum ve ondan kendisine arkamı döndüğüm için (helallik) aldım. Sonra bir sandalye almak istedim ve odalara aramaya gittim ama ... Abla’nın odaları tıklım tıklım eşya ile doluydu ve odanın birisini açamadan elimde bir yastıkla geri döndüm o arada siz namaza durmuşsunuz annem saygıdan sizin kıble istikametindeki yönünüzden duvara doğru çekilmiş idi. Ben de namaza durayım dedim yalnızca siz önde ve arkanızda bir tek Mehmet ... namazda idi ve ben de onun yanına durdum ama acaba şimdi öğleni mi  ikindiyi mi kılıyorlar diye içimden geçirirken uyandım.

Hayırdır inşallah.

 

Bir de sorum olacak hocam:

Kuran-ı Kerim'de Hucurat suresinde: “Ey inananlar, seslerinizi, Peygamberin sesinin üstüne çıkarmayın, birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi, onunla da öyle yüksek sesle konuşmayın; yoksa siz farkında olmadan amelleriniz boşa gider.” denilmektedir. Me­sela kasıt olmadan yapılan yeminler müstesna tutulup günah hane­sinde değerlendirilmez iken Hucurat suresindeki ayette, yapılan gürültülü konuşmanın kişinin amellerini, onun farkında olmadan götüreceği söylenmektedir. Buradaki 'farkında olmadan' nereye taalluk etmektedir, nasıl anlamalıyız?

 

Binlerce şükürler olsun Allah’a ki sizi tanıma fırsatını verdi bize. Selam eder ellerinizden öperim. ..

 

Cevap: 1) Rüyalar çoktur. Ben de yazsam bir roman olacak kadar rüyalarım var. Bunların bir kısmı beyinde biriken izlenimlerin yansımasıdır. Allah hayra tebdil eylesin. 

Mesela ben de bu gece gördüm: Güya bir yerden geldim. Hava limanında beni bir polis karşıladı, gayet saygılı idi. Beni eve götürmek için birileri gelmiş, belki Muharrem. Ancak çıkarken küçük çantamı unutmuşum. İçinde traş makinesi, bazı önemli şeyler vardı. Bu arada Sadık Hoca'nın kızı Ayten evimize geldi. Hayli ayrıntısı var. Bunlarla bir yere varılmaz. Bunlara adğasü ahlam denilir. ..., selamlar.

 

(devamı yarın..)

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş