HIRİSTİYAN ERKEK VE MÜSLÜMAN BAYAN EVLİLİĞİ (1) PDF 
Çarşamba, 04 Ekim 2023 00:00

HIRİSTİYAN ERKEK VE MÜSLÜMAN BAYAN EVLİLİĞİ (1)

Prof. Dr. Süleyman Ateş merhabalar,

Fransa’da Türk Müslüman bir kadın olarak sizlere özel bir konuyu danışmak isterim.

Kuran’ı okudum. Sizin paylaştığınız videolar ve yazdığınız kitaplar sayesinde dinimi daha bilinçli bir şekilde yaşıyorum. Sizlere minnettarım.

Buna rağmen, aklımda büyük bir soru işareti var.

Kore’de doğmuş fakat evlat edinilen bir katolik adam’la görüşüyorum. Fransa'da ve Fransız bir aile’de büyüdü. Annesi Katolik ve babası Yahudidir.

Bu adamla beraber hayatımı paylaşmak istiyorum ve aynı evde yaşamak istiyoruz.

Bu adam bana karşı çok saygılı ve yardımsever. Beni düşünen ve olduğum gibi kabul eden birisi.

İyi bir insan olduğunu düşünüyorum ve onu seviyorum. Etrafına iyilik yapmak onun için hayatta en önemli temellerden biri. Ramazan ayında, birkaç kere Cezayir’de bulundu ve oruç tuttu. Fakirlere ve ihtiyaç halinde bulunan kişilere yardım ediyor.

İslam dinimize saygı gösteriyor. Şu an, Müslüman olmak istediğini dile getirmedi.

Birlikte taşınmadan önce, Allah’ın izniyle nikah kıymak isteriz. Bu nikah benim için ne kadar önemliyse, onun içinde o kadar önemli.

Sorum: İslam dinimize göre, Müslüman kadının Katolik erkekle evlenmesi mümkün mü? Allah böyle bir evliliği kabul ediyor mu?

- Cevap olumlu ise, bir imam Müslüman kadının Katolik bir erkekle evlenmesine izin verir mi? Fransa’da oturan imamlar izin vermezseler, Türkiye de bu nikahı kıymak mümkün mü?

- Katolik ilkelerine göre, kilise de evlenmek gerekiyor. Kilise de nikah kıymak dinimize göre haram mıdır (imam nikahı kıldıktan sonra)?

İnşallah sayenizde bu soruların cevaplarını alırım.

Müslüman halkına katkılarınız için sonsuz teşekkürler,

Saygılarımla,

Cevap: Bu konuda pek çok soruya verdiğim cevap şudur: Eğer sevdiğiniz Katolik insan doğacak çocukların Müslüman olarak yetiştirilmesine razı olursa onunla evlenmenizde sakınca yoktur.  Bu konudaki pek çok soruya verdiğim cevap şöyledir:

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş