AYDIN BİR GELECEĞİN DOĞUM SANCISI PDF 
Pazar, 06 Aralık 2020 00:00

AYDIN BİR GELECEĞİN DOĞUM SANCISI

Sayın Hocam, öncelikle Allah sizden binlerce kez razı olsun, çok şükür ki sizin gibi Müslümanları aydınlatan, Allah'ı, Kur’ân'ı ve Efendimiz'i (sav) en orijin şekliyle izah eden ışıklarımız var. Müsaadenizle sorum şöyle:

Malum eskilerin dediği ahir zaman döneminde manevi değerlerimiz ve toplum ahlakı çöküş içinde, bu gidişin sonunda Müslümanların durumu nasıl olacak? Deccaliyette eriyip gidecek mi, yoksa yüce Allah'ımız Müslümanları Deccaliyet sürecine galip mi kılacak? İzmir'den...

Cevap: Evet dediğiniz gibi manevi değerler çöküş içinde. Bir yandan dinimizi yozlaştıran, rivayetlere boğan, içinden çıkılmaz hale getiren dar düşünceli, egoist, karalayıcı insanlar; diğer yandan dini değerleri tümden ortadan kaldırmaya çalışan deccali düşünceler ve dinsizlik akımı. Her iki yobaz da dine zarar veriyor, topluma zarar veriyor. Ama ümitsiz değilim. İslâm düşüncesinde bir canlanma var. Bir öze dönüş düşüncesi gelişiyor. İnsanlar Kur'ân'ın sade dinine dönerse din kolaylaşır, insanlar mutlu olur. Bu keşmekeşin, parlak bir geleceğin doğum sancısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten Türkiye'de dini düşünce, 30-40 yıl öncesine göre çok irtifa kaydetti, yüksek seviyeye ulaştı. Birkaç yıl önce Kızılcahamam'da Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği “Güncel Dini Meseleler İstişare toplantısı” gerçekten ülkemizin dini düşünce açısından da İslâm âleminin lideri olacak düzeyde bulunduğu hususunda ümit verici idi.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş