MEHDÎLİK (7)
Pazar, 23 Nisan 2017 00:00

MEHDÎLİK (7)

(...dünden devam)

Bu sebepten dolayı o iki İmam (aleyhisselam), özellikle de İmam Hasan’ül Askeri (aleyhisselam), hilafet tezgâhı tarafından takip altındaydı. Zalim hilafet tezgâhı böyle bir İmam’ın dünyaya gelmesine engel olmak istiyorlardı. İşte bunun için İmam Mehdî (Allah zuhurunu acil etsin)’ın hamilelik ve viladet dönemi halktan gizli tutulmaktaydı.

İmam Rıza (aleyhisselam) şöyle buyurmaktadır: “O hazretin özelliklerinden biri de dünya’ya gizli gelişidir.” Birçok hadiste de İmam Mehdî’nin (Allah zuhurunu acil etsin) Hz. İbrahim (aley­hisselam)’a ve Hz. Musa (aleyhisselam)’ya benzediği naklo­lunmuş­tur.

Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyur­muştur: "Eğer zamandan sadece bir gun kalsa bile, Allah, benim Ehlibey­t'imden, yeryüzü zulümle dolduğu gibi onu adaletle dolduracak birini gönderecektir." (Bu sav, yalan ve iftiranın en korkunçlarından biridir.)

Not: Bu sav, yalan ve iftiranın en korkunçlarından biridir.

Hemen şunu da hatırlatalım ki, böylesine uzun bir ömür, bilime aykırı olmadığı gibi vahiy mantığıyla da çelişmemektedir. Günümüz bilim dünyası, insanın daha uzun yaşama kabiliyetine sahip oldu­ğuna ve bazı afetlerin önüne geçilmesi durumunda bunun ger­çekleşebileceğine inanmakta ve bunun yollarını aramaktadır. Ayrıca tarih de, bazı insanların çok uzun süre yaşadıklarına tanıklık etmektedir. Kur'ân-ı Kerim, Nuh (aleyhisselam) Peygamber hak­kında şöyle buyurmuştur: "Andolsun ki biz Nuh'u kendi kavmine gönderdik. 0, bin yıldan elli yıl eksik bir sure onların arasında kaldı." Yunus Peygamber (aleyhisselam) hakkında da şöy­le buyurmuştur: "Eğer (Allah'ı) tesbih edenlerden olmasaydı, tekrar diriltilecekleri güne kadar balığın karnında kalacaktı."

Nitekim Kur'ân açısından ve bütün Müslümanların ittifakıyla Hızır Peygamber (aleyhisselam) ve İsa Peygamber (aleyhis­selam) hâlâ hayattadırlar ve yaşamlarını sürdürmektedirler. Derleyen: Ali BEKTAŞ

 

Notumuz: öyle zaman olur ki hayali cihan değer. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar. Siz de böyle hayallerle yaşayıp gidiyorsunuz. Bakalım bu hayalleriniz ne kadar sürecek. Hayallerinizin kaynağı yahudi ve hıristiyan hayalciliğidir. Siz de o hayalleri mehdî şekline sokup yaşatıyorsunuz.

 

***