AHİRETTE BİRLİKTE OLABİLİR MİYİZ? *** AHİRETTE CİNSİYET DEĞİŞİR Mİ? (1)
Perşembe, 08 Aralık 2016 00:00

AHİRETTE BİRLİKTE OLABİLİR MİYİZ?

Hocam ben iyileşmek istiyorum ama onu çok seviyorum ama bırakıcam onu peki hocam öteki dünyada onunla olabilir miyiz? Benim olabilir mi hocam? Lütfen bana yardım edin hocam, onun da hayatını mahvetmek istemiyorum. Hocam size şeytan gibi biri gelebilirim ama size içimi açtım, hocam yardım edin ahirette benimle olabilir mi?

Cevap: Kızım, Senin âhirette sevdiğinle beraber olabilmen için cennete gitmen gerekir. Çünkü cennete giren insana her istediği, arzu ettiği verilir.  O halde tek çare cennete girebilmektir. Cennete nasıl girilir? İşte bunun çaresi Kur'ân'ın emirlerine uymak, yasaklarından kaçmak, yani İslâm prensiplerine ve ahlakına tabi olmaktır. Zor değil. Namazlarını kılarsın, orucunu tutarsın, kimseye kin tutmazsın, içinde kin ve nefret duygularına yer vermemelisin. Hz. Muhammed'i kendine örnek almalısın. Çünkü Yüce Allah, onu insanlara örnek göstermektedir: 

"Andolsun, Allah’ın Elçisinde sizin için, Allah'ı ve 'Son Günü' arzu edenler için güzel bir örnek vardır. Kim yüz çevirirse (bilsin ki) Allah işte zengin, övgüye lâyık olan O'dur." (Mümtehine: 6)

 


 

Okurum S. yine soruyor:

AHİRETTE CİNSİYET DEĞİŞİR Mİ? (1)

Hocam yani orada beraber olabiliriz öyle mi? Peki, şu an ben kızım ahirette erkek olabilir miyim? Sizi çok rahatsız ediyorum ama hocam içimi rahatlatmam lazım; lütfen yardım edin...

Cevap: Elbette ahirette cinsellik vardır ama burada erkek veya kadın olanların cennette cinsiyet değiştirecekleri hakkında bir delil yoktur. Cennete gidenler dünya hayatındaki cinsiyetleri üzere giderler. Kur’ân âyetlerinden bunu anlıyoruz:

“Sağın adamları, nedir o sağın adamları? Onlar dikensiz kiraz, meyve istifli muz ağaçları arasında, uzamış gölgeler altında, fışkıran su, pek çok meyve arasında: Tükenmeyen ve yasaklanmayan! Ve yüksek döşekler üstündedirler. Biz oradaki kadınları da yeniden bir güzel inşa etmişiz, onları bâkireler yapmışızdır. Hep yaşıt sevgililer. Sağın adamları için.” (Vâkı‘a: 46/27-38)

Yaptıkları eylemlerin tutanakları olan Kitapları sağ tarafından verilen iyi insanlar, cennette sidr-i mahdûd, talh-i mahdûd, zıll-i memdûd, mâ-i meskûb arasında olurlar. Sidr, Arabistan kirazı denilen ünlü nabk ağacıdır. Mahdûd, düzgün ve dalları meyve yüklü demektir. Arabistan kirazı dikenli olur. Ama bu cennet kirazının hem dikensiz, hem de çok meyveli olduğu belirtiliyor. Talh-i mandûd ise çoğunluğun kanısına göre muzdur. Mâ-i meskûb ise şakır şakır akan tazyikli sudur.

 

(devamı yarın..)