ZAMANI KİM YARATTI ÖYLE İSE? *** DOMUZDAN İNSÜLİN YAPIMI
Perşembe, 18 Şubat 2016 00:00

ZAMANI KİM YARATTI ÖYLE İSE?

Selamünaleyküm Süleyman Ateş hocam. Abdülaziz hocanın görüşlerinden birisi de zamanı Allah Teala'nın yaratmadığı ve Allah Teala'nın da zaman içerisinde olduğudur. yani onun bu görüşüne göre tıpkı bizim için olduğu gibi Allah Teala için de zaman vardır. ve bu konuda da ayetlerle delil getirmektedir. sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Cevap: Ben şununla bununla dalaşmak niyetinde değilim. Yalnız bu sözü kim söylemişse ona sormak gerekir: Zamanı Allah yaratmamışsa ve Allah da daha önce yaratılmış olan zamanın içinde ise bu takdirde iki ihtimal kalır: Ya zamanı Allah'tan başkası yaratmıştır, yani Allah'tan başka bir yaratan vardır. Yahut zaman kendi kendine var olmuştur. O zaman da bir yaratana ihtiyaç yoktur. Ayrıca Allah zamanın içinde ise nasıl zamanlı varlıkların bir sonu varsa haşa Allah'ın da bir sonu olduğu düşüncesi doğar.

Bu söz insanı dinsizliğe, küfre götürür. Bazı insanlar mutlaka kendi kendilerini göstermek için uçuk ve mantıksız fikirler ortaya atmaktadırlar. Bu tür düşüncelerden bir hayır çıkmaz. Kaldı ki bu düşünceleri ortaya atanlar filozof da değillerdir, pek felsefeden haberleri olduğunu da sanmam. Söylenecek çok şey var ama zülfi yare dokunmamak için bu kadarlıkla iktifa ediyorum.

 


 

DOMUZDAN İNSÜLİN YAPIMI*

Sayın Süleyman Ateş, Dünyada insülin genelden domuzdan üretiliyor. Türk şeker hastaları olarak domuzdan üretilmeyen insülin kullandığımızdan nasıl emin olabiliriz? Teşekkürler ve saygılar...

Cevap: Şeker hastası için İnsülin zorunlu ise neden üretilirse üretilsin, kullanmak caizdir. Çünkü zorunluluklar haramları ortadan kaldırır. Ayrıca Kur'ân, domuz etini yasaklamaktadır. Domuzdan üretilen yan bir maddeyi değil. Buna karşın zorunlu durumlarda domuz etini yemek de caizdir. Çünkü Kur'ân: "Femenidturre ğayre bâğin velâ âdin felâ isme aleyh: Zorunlu durumda kalan kimse, sınırı aşmamak, başkasının hakkına tecavüz etmemek şartıyla bu haram şeylerden (leş, akıtılmış kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesilmek suretiyle murdar olmuş hayvan etinden) yiyebilir.” (Maide: 3) buyurmaktadır. Kendi dar düşüncelerimizi din haline getirip dini zorlaştırmanın bir anlamı yoktur.

 

 

*yazı arşivden alınmıştır