YAKILAN CESETTEN RUH ACI DUYAR MI?
Çarşamba, 23 Eylül 2015 00:00

YAKILAN CESETTEN RUH ACI DUYAR MI?

Selamünaleyküm hocam.

Bana 2014 Aralık ayların başında soruma cevap vermiştiniz. Çok teşekkür ederim hocam. Size bir sorum daha olacak Hocam. Bahsettiğim Alman (Hıristiyan) arkadaşım 29.11.2014 tarihinde Türkiye'de trafik kazasından vefat etti.

Maalesef ailesi cesedini yakmaya karar verdiler ve ceset 2 haftadır toz şekilde bir cenaze-kavanozun içinde... ve cenazesi ancak önümüzdeki Cumartesi (yani 10.01.2015) olacak. Size sorum şu olacak Hocam:

1.) Arkadaşımın cesedi yakıldığı için ruhu acı çekti mi?

2.) Ruh haftalardır mezara gömülmemiş şekilde - Hocam ruh şuan Berzah aleminde mi yoksa yakılmış bedenin yakınlarında mı?

Eğer Ruh bedenin yakınındaysa, Cumartesi gömüldükten sonra mı Berzah alemine gidecek? Allahıma şükürler olsun ki beni Müslüman bir aileye emanet ettiği için !!! Böylesi olmaz olsun, ailesi çocuğuna öldükten sonra böyle ıstırap çektirdiği için.

Hocam size sorularım saçma gelebilir, lütfen kızmayın... cevap verirseniz cok sevinirim. Almanya'dan Selamlar...

Cevap: İnsan ölürken ruhu bedenden çıkar. Artık o bedenle ilişkisi kalmaz. Bedeni parçalasalar da yaksalar da ruh ondan acı duymaz. Ancak ruh, beden içinde yaptığı eylemlerin sonucun kötü ise işte ondan acı duyar, azap çeker. Ama güzel işlerin ruh üzerindeki kalıntısından da sevinç duyar. İnsan öldükten sonra ister bedeni kavanozda toz halinde bekletilsin, ister kabre veya bir çukura konulsun fark etmez. Ama cesedi yakmak veya uzun süre buzlukta, morgda bekletmek İslâm geleceğine aykırıdır. Ne yapalım adamların inancı veya düşüncesi öyle ise zorlayacak durumda değiliz.