CEHENNEM KİMLER İÇİN EBEDİ, KİMLER İÇİN GEÇİCİ *** SECDEDEYKEN... *** KUR'ÂN'I TÜRKÇE MEALİNDEN... PDF 
Perşembe, 16 Nisan 2015 00:00

CEHENNEM KİMLER İÇİN EBEDİ, KİMLER İÇİN GEÇİCİ

Selamünaleyküm. Müslümanlar günahlarının cezasını çektikten sonra cennete gireceğine dair ayet(ler) var mı?

Cevap: Müslümanlar tabiri için böyle bir âyet yok ama inanan ve inancına göre yaşayan, güzel işler yapan, Allah'a kulluk edenler ebedi olarak cennete giderler. Fakat inanmayan insan, dünya dolusu sevap işlese de cennete gitmez, "O inkâr edenler var ya, eğer yeryüzünde olanların hepsi ve onun bir katı daha kendilerinin olsa da, kıyamet gününün azâbından kurtulmak için (bunları) fidye verseler, kendilerinden kabul edilmez. Onlar için acı bir azâb vardır." (Maide 36)

Ama kul ne kadar günah işlemiş olsa da Allah, sonsuzca kulunu yakmaz. Zira ceza suçun izlerini, günah kirlerini temizlemek içindir. Günah ne miktar cezayı gerektiriyor, ne kadar zaman içinde ruh, işlenen günah kirinden arınırsa o kadar ceza çektikten sonra her kul eninde sonunda cennete gider. Zira sonsuzca ceza Allah'ın merhametine sığmaz. Ayrıca cezanın amacı ıslahtır. Sonsuzca cezada ıslah yoktur. Allah yarattığı her kulunu sever. Zaten cehennemde yakması da o kulu günah kirinden kurtarmak içindir. Bu konuda Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimde Cennet Cehennem maddelerini okursanız geniş bilgi alırsınız.


 

 

SECDEDEYKEN BAŞKA DUALAR EKLEMEK DOGRU MUDUR?

Cevap: Hz. Peygamber rükû'da ve secdede dualar yapardı. Bilen o duaları okur. Bilmeyen tesbihle yetinir. İlle Arapça dua okumak da gerekmez. Türkçe de dua edilebilir.

 


 

BEN KUR'ÂN'I TÜRKÇE MEALİNDEN OKUYORUM KABUL OLUR MU?

Cevap: Türkçe meal okumanız güzel. Ama ibadetlerin kabulü Allah'a aittir. Kabul olup olmayacağını sadece Allah bilir. Herkes niyetine göre sevap alır.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş