DİNE AYKIRI KİTAP SATAN DÜKKÂNDAN DİNİ KİTAP ALINIR MI? *** SİRKE VE KEDİ BESLEME SÜNNETİ PDF 
Pazar, 31 Ağustos 2014 00:00

DİNE AYKIRI KİTAP SATAN DÜKKÂNDAN DİNİ KİTAP ALINIR MI?

Bazı kitap evleri ve sahaflar, ateizmi öven ve İslam’a hakaret içeren kitaplar da satmaktalar. Bu gibi yerlerden diğer tür kitap, kırtasiye malzemesi ve sair şeyleri almakta sakınca var mıdır? Allah'a emanet olunuz.

Cevap: Siz dine aykırı veya din aleyhinde yazılmış kitapları almazsınız. Ama size yararlı kitapları istediğiniz yerden alabilirsiniz. Bu tıpkı içki satan büyük marketlerden helal gıdalar almaya benzer. Meselâ herhangi bir süpermarkete giriyorsunuz, aradığınız her şeyi orada bulabiliyorsunuz. Ama orada domuz eti de, alkollü içkiler de satılıyor. Şimdi bunlar satılıyor diye siz o büyük marketlerden alışveriş yapmayacak mısınız? Ayrıca her tür kitabı satan büyük kitapçıların dini kitaplar satması da bir bakıma iyi bir şeydir. Böylece oralardan alışveriş yapmaya alışmış olan kişiler, dini kitapları görünce belki içlerinde bir heves uyanır da o kitaplardan da alır. Bu da İslam açısından yararlı değil mi? Size yasak olan ne ise ondan uzak durursunuz. Ama kendi kendinize haram helal koymayın. Çünkü bu, dinin sadeliğine aykırıdır.

 


 

SİRKE VE KEDİ BESLEME SÜNNETİ

Babam bize baskı yapıyor sirke kullanmamız için; hatta hakarete varan kelimeler sarf ediyor. Hz Muhammed Peygamberimizin bu konuda gerçek hadisleri var mıdır? Çünkü hakaretleri buna dayanarak yapmaktadır.

Bir diğer sorum hocam, kedi beslemek dinimizde sünnet midir? Peygamberimiz kedi beslemiş midir? Ben kedileri çok seviyorum fakat annem evde beslenilmesine karşı, babam anneme türlü hakaretlerde bulunuyor? Bu ne derecede doğrudur? Çok teşekkürler hocam şimdiden..

Cevap: Hz. Peygamber sirkeyi severdi ama böyle yeme içme gibi doğal şeylerin dinle ilgisi yoktur. Kimi elmayı çok sever, kimi ayvayı, kimi üzümü. Kimi falan besini, kimi filan besini yeğler. Bu onun doğal isteğidir. Dinle ilgisi yoktur. Hz. Peygamber sirkeyi seviyordu diye sirkeden hoşlanmayanın zorla sirke içmesi veya kullanması gerekmez.

Bir babanın evde çocuklarına ve ailesine sert davranması doğru değildir, Peygamberimizin buyruklarına aykırıdır. Peygamberimiz, "Sizin en iyiniz, ailesine güzel davrananızdır. Ailesine kaba davrananlar leîm (kötü) insanlardır!" buyurmuştur.

Hz. Peygamber kediyi severdi. Kedinin eteğinde uyumasına müsaade eder, kalkması gerektiğinde kucağındaki kediyi incitmeden kalkardı. Sizin kedi sevmeniz güzel ama demek ki anneniz de kediden hoşlanmıyor. Eğer annen hoşlanmıyorsa onu kırma, incitme. Kedi beslemek istiyorsan anneni üzmeyecek bir yerde besle veya kedilere yem ver. Çok sevap alırsın yavrum.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş