NAMAZ, KUR’ÂN VE…
Pazar, 09 Şubat 2014 00:00

NAMAZ, KUR’ÂN VE…

LÜTFEN - İŞİTME ENGELLİYİM. YARDIM!

Süleyman Bey. Selamun Aleyküm amcacım; ben işitme engelliyim. Çoğu işitme engelli Din eğitimsiz ve yanlışlık yapıyorlar. Senden sorularımın cevabını rica ediyorum.

Sorular

1 - Namaz kılmak için sabah 2 rekat farz - öğle - ikindi birleştirmesi 4'er rekat farz sonra akşam - yatsı birleştirme 3 + 4 rekat farz kılabiliriz? Sorun olamaz?

2- o prof araştırıcı adamı dedi ki Ömer ve Osman arasında Hz. Muhammed (sav)'i zehirlenmiş, gizlenmiş. Doğru mu?

3- Hadis kitapları okumak istemem. Çünkü HADİS hepsi bozuk ve çok zayıf kafamı karıştırmak istemem diye. Sadece (TEK) Kur'an-ı Kerim okuyorum. Bu Peygamberimize itaat etmemiş demişler. Kafamı karıştırdı.

4- Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra tam anlamak gerekir. Sonra işitme engelli için el işareti yapabileceğiz. KUR'AN-I KERİM TÜRKÇE EL İŞARETİ DİLİ ANLATMA PROJESİ planlıyoruz. İnşaAllah. bize destek olabilir misiniz? Hem Türkiye hem de Dünya'da ilk defa olabilecektir. İnşaAllah. Dünya'dan daha Allah sana razı olsun. İnşaAllah.

Cevabınız bekliyoruz.

Allah razı olsun.

....

İşitme engellinin desteği gönüllüyüm....

Cevap: 1. Sabah namazı öğle ile birleştirilmez. Ancak öğle ile ikindi birlikte kılınabilir. Önce öğle, ardından ikindi. Dörder rek'at. Her biri için kamet okunur. Akşam ile de yatsı birleştirilebilir. Önce 3 rek'at akşam, ardından bir kametle 4 rek'at yatsı.

2. Ömer ve Osman'ın Hz. Peygamber'i zehirlettiği tarzındaki soru son derece korkunç ve alçakça uydurulmuş bir yalandır. Hz. Peygamber, Ebubekir’in kızı Ayşe ve Ömer'in kızı Hafsa ile evli idi. Hz. Osman'a da birbiri ardınca iki kızını vermişti. Yani Osman Peygamber'in damadı idi. Kim bu alçakça yalanları uydurur bilmem?

3. sorunuza gelince: Uydurma hadisler çoktur ama bütün hadisleri uydurma kabul etmek çok büyük bir yanlıştır. Hatta büyük günahtır. Hadislerin tümünü atmak, bir çırpıda İslam tarihini silmek demektir. Dinin birçok hükmü hadisle anlaşılır. Özetle Kur'an yasa, hadis yönetmeliktir. Yasa yönetmelikle açıklanır, anlaşılır.

4. sözünü ettiğiniz dördüncü konuda benim ne tecrübem var, ne de vaktim. Yaptığınız hayırlı bir iştir. Allah yardımcınız olsun.