S. G. İSİMLİ HURAFECİNİN SÖZDE CEVABI
Perşembe, 06 Şubat 2014 00:00

S. G. İSİMLİ HURAFECİNİN SÖZDE CEVABI

Yunus suresi 62. 63. âyet: ala inna evliyaallah!! Dikkat et! EVLİYAMA korku yoktur! Onlar mahzun olacak da değillerdir!!! Sayın hocam orada evliya yazıyor. Veli yazmıyor.

Evliya: Peygamber efendilerimizin varisleri, varisün-nebi, verasetül-enbiyadır. Bu zatlar ve kıyamete kadar da rabbim onları gönderecektir. Örnek: ESAD ERBİLLİ EFENDİ HAZRETLERİ!!!! Veli: Kulun ibadet ve taatlarla Hazreti Allah’tan aldığı derecedir. Zikrullah veliliğin diplomasıdır.

Evliyalar evliya oldukları halde aynı zamanda velidirler de. Ama veli ile EVLİYA aynı şey değildir!!

Ulemamız Hz. Kur’ân’ı doğru dürüst meal etselerdi bu karışıklık ortadan kalkacaktı. Resulullah ne buyurdu; SİZ BİLMEDİKLERİNİZİ HZ. ALLAH’A SORUNUZ. Hocam bi zahmet sorun da Rabbe, inşaallah cevabı açık alacaksınız!!

Cevabımız: Yazık sana doğrusu, en ufak bir Arapça bilgisinden yoksunsun ama fütursuzca yorumlar yapıyorsun. Velî yazmıyormuş, evliya yazıyormuş. Evliya velînin çoğuludur. Git aç bir Arapça lügate bak, tefsire bak. Kendi kendine hüküm koyma. Senin yazdıklarına vallahi Arapçayı azıcık bilen çocuklar güler. Niye böyle önyargı ile hareket ediyorsunuz? O söylediğiniz kişilerin Allah'ın velileri olduklarını nereden biliyorsunuz? Size vahiy mi geldi? Peygamber misiniz ki Allah size, söylediklerinizin veli, evliya olduğunu bildirdi? Peygamberden sonra kimseye vahiy gelmez. Biz insanlar hakkında güzel zan besleriz. Her gördüğümüzü Hızır sansak ne zararı var? Ama kesin konuşmaya hakkımız yoktur.

Kur'ân'a göre Allah, bütün mü'minlerin velîsidir. Vallahu valiyyülmü'minîn. Yani Allah, inananların velîsi, koruyucu dostudur. Mü'minler de Allah'ın velîleri, yani sevdiği kullarıdır. İşte Yunus Suresinde Allah'ın velîlerine, yani sevdiği kullarına korku olmadığı, onların üzüntüye uğramayacakları vurgulanmaktadır. Zaten o âyetin hemen ardından Allah'ın velîlerinin kimler olduğu anlatılmaktadır: "Onlar inandılar ve yasaklardan korunurlardı!" İşte inanıp Allah'ın haram kıldığı şeylerden sakınan mü'minler, âhirette üzüntüye uğramayacak olan velîler (Allah dostlarıdır).

Lütfen kafanızdaki temelsiz, delilsiz bilgi kırıntılarıyla insanlara yanlış düşünceler yaymayın, dinin safiyetine hurafeler karıştırmayın. Ama ille önyargılarınızın esiri iseniz size diyeceğim yok. Siz bu hurafelerle de yetinmiyor, üstelik Peygamberimize de iftira ediyorsunuz. Gûya Hz. Peygamber: “Siz bilmediklerinizi Hz. Allah’a sorunuz!” demiş. Hâşâ, Peygamber böyle bir söz söylemekten münezzehtir. Biz bilmediklerimizi nasıl Allah’a soracağız? Biz peygamber değiliz ki bize vahiy gelsin, Allah ile iletişim kuralım, doğrudan O’ndan bilgi alalım. Böyle uydurmaları Peygamber’e iftira etmek büyük günahtır. Çünkü Peygamberimiz: “Kim bir yalanı benim üstüme atarsa, cehennemdeki yerine hazırlansın!” buyurmuştur. Velî başka imiş, evliya başka imiş? Nereden çıkardınız bunu? Evliya, velînin çoğuludur. Kelimenin tekili velî, çoğulu evliyâdır. İnsan, insanlar. Bahçe, bahçeler. Bahçeler, bahçe kelimesinin çoğulu değil mi? İşte evliyâ da velî kelimesinin çoğuludur. Zaten bir daha cevap da yazmayacağım.