CUMA HUTBESİNDE SÖYLENEN TUHAF SÖZ *** NAMAZI SESLİ KIL­MAK
Pazartesi, 27 Ocak 2014 00:00

CUMA HUTBESİNDE SÖYLENEN TUHAF SÖZ

Sayın Hocam, 10.01.2014 tarihindeki Cuma namazı Hut­besi'nde imam, Yüce Peygam­berimiz'in "benim adımla başla­mayan duaları Allah kabûl etmez" dediğini söyledi.

Yüce Peygamberimiz böyle bir söz söylemiş olabilir mi? Bu söylem Fatiha Suresi ile çelişmiş olmaz mı?

Bu ifade resmi hutbe metninde olabilir mi? Yoksa İmam kendisi mi eklemiş olabilir? Aydınlatırsanız çok sevinirim. Olay, İzmir Ödemiş Garaj Mescit'inde oldu. Namazı kıldıran imam mescit'in görevli imamı değildi.

Cevap: O hutbeyi okuyan İmam Hz. Peygamber'e en büyük iftiralardan birini atmış ve İslam'a şirki karıştırmıştır. Tevhid min­berinden şirk hutbesi okumuştur. Kur'ân “Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarma! Allah'a ortak koşma!”, Gerçek du‘â, ancak O'na yapılır. O'ndan başka du‘â ettik­leri ise, kendile­rinin hiçbir is­teklerini karşılayamazlar. (Onların du­rumu) tıpkı ağzına gelsin diye suya avuçlarını uza­tan kimse gibidir. Oysa (uzanıp suyu avuç­lamadıkça su) on(un ağzın)a gelmez. İşte kâfirlerin du‘âsı, öyle boşa gider.” (Ra’d Suresi: 14) derken bu adamlar, Tevhîd pey­gamberini putlaştırıyorlar. Olmaz böyle şey, tevhid minberinden halka şirk pompalanamaz. Kitaplara girmiş olan birçok uydurma rivayet var. Bunlar Kur’ân süzgecinden geçirilmeden din diye halka anlatılmamalı. Ne diyelim Allah iz'an ve irfan versin.

Tahir’in cevabı:

Muhterem Hocam, yanıtınız için minnettarım. Allah Razı olsun. Ben de sizin gibi düşünmüştüm. Zira en başta Fatiha Suresi ile çelişiyor imamın söyledikleri. Ama yetkin bir ağızdan da duymak istediğim için sizi rahatsız ettim. .Ben namaz sonrası, cemaat çıktıktan sonra kendisini nazikçe ikaz etmiştim. Kendisi çok sert tepki göstermişti. Yüce Allah'ım böylelerini islâh etsin.


 

ÇOCUKLARIN ÖĞRENMESİ İÇİN NAMAZI SESLİ KIL­MAKTA SAKINCA VAR MI?

Hocam bir Müslüman çocuklarına namaz kılmayı öğretmek amacıyla sesli kılarsa Allah rızası için kılınan o namaz eda edilmiş olur mu yoksa o vakit namazını tekrar kılmalımıdır?

Cevap: Gerçi namaz öğretim yeri değildir ama namazı sesli okuyarak kılmakta da hiçbir sakınca yoktur. Kişi sesli olarak kıldığı zaman daha bir huzur duyuyorsa nafilelerde pekala sesli okuyabilir. Bu arada arkasında namaz kılanlar içinde bilmeyen veya bilgisi zayıf olanlar da istifade etmiş olurlar. Yani sözün kısası kılınan namaz geçerlidir, iadesi gerekmez.