ZEYNEBİN MEKTUBU
Çarşamba, 22 Ocak 2014 00:00

ZEYNEBİN MEKTUBU

Değerli Hocam, Öncelikle ellerinizden öper selam ederim.

Nasılsınız hâliniz vaktiniz yerindedir umarım. Allah sizin gibi güzel insanları bu dünyadan eksik etmesin. Ben sizin Almanya'dan öğrenciniz Zeynebim. Sizinle halleşmek istedim. Hocam çok şanslıyız sizin gibi insanların öğrencisi olduğumuz için fakat değerini bilmiyoruz. Ben ne güzel namazımı kılardım derslerimi de yapardım. Dünya telaşına düştüm, koptum. Güzel insanlardan birisi demiş "Derdi dünya olanın, Dünya kadar derdi olur" çok doğru söylemiş.. Şimdi yaklaşık 2 haftadır düzenli namazıma başladım. Dilerim Allah'tan kalbimdeki pasları silsin, beni tekrar muhabbetli insan eylesin çünkü kalpler yalnızca Allah'ın elindedir. Keşke diyorum bazen ben de eski zamanlarda yaşasaymışım, o zaman her şey daha masum ve temizmiş, kurallar daha katıymış belki daha güzel Müslüman olurdum. Ama vardır Allah'ın bir bildiği. Belli mi olur belki o zamanın da zalimlerinden olurdum benim nasibim bu devirmiş. Şimdi her şey çok kolay günah işlemesi de kolay ve daha cazibeli olduğu kadar Dinimizi yaşamak da kolay. Aslında çok daha şanslıyız. Benim ailem ve yaşadığım bölge buna müsait.. Korkuyorum Hocam acaba Kalbim mi mühürlendi.. Allah affetsin. Bu aralar baya bi sınavdan geçiyor gibi hissediyorum kendimi. Yanlış mıyım doğru muyum pek bilmiyorum. Ama sabretmeye çalışıyorum. Allah ümmet-i Muhammedi isyandan korusun.

Hocam benim ibadetlerimi ihmal edişimin size bir kötülüğü oluyor mu durum böyle ise hakkınızı helal edin. Bizlerden dualarınızı eksiltmeyin. Buna çok ihtiyacım var. Sizin mertebeleriniz İnşallah çok güzel yerlere gelmiş Allah bize de sizin izinizde yürümeyi nasip etsin. Sizinle paylaşmak istedim namaz bağlarım kopmuştu hiç bağlantısızdım inşallah şimdi başladım inşallah dinde sabırlı ve başarılı olurum. Hepimiz inşallah. Sizinle helalleşmek ve dertleşmek istedim.. Vaktiniz altın değerindedir sizin. Kusura bakmayınız. Dualarda buluşmak dileğiyle. Allah'a emanet olun. Hayırlı geceler diler ellerinizden öperim.

Cevap: Zeynep Hanım, güzel mektubunuzdan memnun oldum. Tasavvuf yoluna girdiğiniz halde namazı boşlamış olmanız hiç uygun olmamış ama zararın neresinden dönülse kârdır. Bundan böyle namazlarını kıl ve manevi derslerini de yap. İbadetlerinde kusurunun bana zarar vereceğini sanmam. Zira herkes kendi yaptığından sorumludur. Ben sizleri sevmiştim. Sende bir kabiliyet görüyordum. Bu işe gönülden sarılırsan manen derece alırsın, yücelirsin. Allah muvaffak eylesin. Selam ve sevgilerimle.