KARA KEDİ GÖRMEYİ UĞURSUZLUK SAYAN DEPREMZEDE *** KASTEN KILINMAYAN NAMAZLARIN KAZASI YOKTUR
Perşembe, 16 Ocak 2014 00:00

KARA KEDİ GÖRMEYİ UĞURSUZLUK SAYAN DEPREMZEDE

Sıklıkla kara kedi görüyorum, görünce uğursuz bir haber ve başıma bir şey geliyor, bir şeyden zarar görüyorum. Borsa oynuyorum veya başka bir şeyde olumsuz geliyor her şeyim ters gidiyor, ne yapmam lazım, ebced dışında zikir yanlış ibadet veya yanlış abdest gusül alabilirim, yardım duası istiyorum.

Cevap: Başına gelen kötü olaylar, olumsuzluklar sizin kendi düşüncenizden kaynaklanmaktadır. Zavallı rengi kara olan kedinin günahı yoktur. Kedinin renginin kara, beyaz veya alacalı olmasında kendi rolü yoktur. Kedinin asıl varlığı ona can veren, görüntü veren ruhudur. Zenci bir insan veya sapsarı bir insan nasıl uğursuz değilse kara kedi de uğursuz değildir. Onu uğursuz saymak günahtır. Ve çocukluğunuzdan beri kara kedinin uğursuz olduğu yolundaki telkinler içinize dolmuş, sizi şartlandırmış. Kara kedi görünce hemen başınıza kötü olay geleceğini kuruyorsunuz. Sizin bu düşünceniz olumsuzluğa davetiye çıkarıyor. Bu günahtır. Bakın bazı kimseler kendilerini Hakk'a çağıran peygamberleri bile uğursuz saymışlar, bu yüzden Allah'ın cezasıyla mahvolup gitmişlerdir:

"Onlara elçilerin geldiği şu kent halkını misâl olarak anlat: Biz onlara iki elçi gönderdik, onları yalanladılar, ... Dediler ki: "Doğrusu biz sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğra­dık. Eğer bu işten vazgeçmezseniz sizi mutlaka taşlarız ve bizden size acı bir azâb dokunur." (Elçiler) Dediler ki: "Uğursuzluğunuz sizin kendi­niz­dedir." İşte Hak davetçilerini uğursuz sayan o kavim, korkunç bir gürültü ile helâk edilmişlerdir: "Korkunç bir gürültü oldu, hemen sönüverdiler." (Yâsîn Suresi: 13-29)

Kur'ân'ın anlattığı bu olay ibret içindir. Allah'ın yaratıklarını uğursuz sayanlar kendi kötü düşüncelerinin zebunu olup çarpılırlar.

Yapacağınız şey kendinizi iyiye yönlendirmek, uğursuzluk düşüncesini içinizden atmak, kara kedi görünce onun iyilik işareti olduğunu düşünmek ve gönülden Allah'a sığınmaktır.


 

KASTEN KILINMAYAN NAMAZLARIN KAZASI YOKTUR

Hocam hayırlı cumalar, bir şey sormak istiyorum, 24 yaşındayım bu zamana kadar 6-7 defa namaz kılmıştım çocukken, şimdi inşallah ibadetimi yapmak istiyorum, kaza durumu nasıl olacak, kaza nedir nasıl kılınır bunlar hakkında hiçbir bilgim yok kaç gün namaz kılmam lazım ve ne zaman kılmam lazım, teşekkür ederim.

Cevap: Şimdiye kadar geçenler geçmiştir. Onların kazasını falan düşünme. Siz şimdi eylemli İslâma girmiş olursunuz. Daha önceki namazlarla uğraşmayın, bundan böyle eski ihmalleriniz için tevbe edin ve muntazaman namazınızı kılın, ibadetinizi yapın. Böyle yaparsanız eskiler affedilmiş olur. Zira günahtan tevbe eden, hiç günah işlememiş gibi olur. Şunu iyi bilin ki bile bile terk edilmiş namazların kazası yoktur. Ancak bir mazeret dolayısıyla kılınmamış olan namazlar kaza edilir ki bunlar da zaten iki üç vakti geçmez. Geçmişle uğraşan kimse, içinde bulunduğu vakti de zayi etmiş olur. Allah sizi kendi yolunda muvaffak eylesin.