''AĞIR SÖZ!'' NEDİR? ***ZİNANIN SORUMLULUĞUNDAN NASIL KURTULACAĞIM?
Pazartesi, 06 Ocak 2014 00:00

''AĞIR SÖZ!'' NEDİR ?

Bırakılacağı söylenen '' AĞIR SÖZ!'' nedir?

Bu ayetler zaten üzerine bırakıldığına göre, AĞIR SÖZ ün Kur'an olmadığı ortadadır!
Lütfen cevaplarmısınız...

Cevap: Müzzemmil Suresi Kur'ân vahyinin başlangıç aşamasını oluşturur. İşte vahyin başlamasından itibaren Peygamberlik süresi boyunca Hz. Muhammed'e, her bakımdan ağır olan, sıradan insanların taşıyamayacağı kadar ağır söz bırakılacağı buyurulmaktadır. Ağır söz, devam edecek olan Kur'ân vahiyleridir. Âyetten birtakım tutarsız gizemli anlamlar çıkarmaya gerek yoktur. Kur'an'a göre söylenecek her sözün kanıta dayanması gerekir. Kanıtsız savların değeri yoktur.

 


 

ZİNANIN SORUMLULUĞUNDAN NASIL KURTULACAĞIM?

Hocam öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Beni sıkıntıya sokan ve bir türlü çıkış bulamadığım bir sıkıntım var. Şöyle ki şu an ben namazımı kılan ibadetlerimi yerine getirmeye çalışan biriyim.

Hocam ben geçmişte zina denen illete bulaştım ama şimdi çok pişmanım ve bunun Kur'andaki cezasının 100 sopa olduğunu Kur'anda okudum. Şimdi bu ceza nasıl uygulanacak? Ne yapmam lazım? Ben cezaya razıyım ama nasıl uygulanır nerde uygulanır onun cevabını bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim vereceğiniz cevaptan dolayı bu iş beni çok bunaltıyor. Hayırlı akşamlar…

Cevap: Zina eden kadın ve erkeğe yüz sopa cezası ancak İslâm hukukunun uygulandığı ülkede icra edilebilir. Şimdi İslâm hukukunun tam uygulandığı bir ülke yoktur. Artık yaşadığınız devlette zinanın cezası ne ise o uygulanır. Bizim gibi laik devletler karşılıklı rıza ile yapılan zina suç sayılmamakta ve bir ceza da uygulanmamaktadır. Sen şimdi bu dünya cezasına kafayı takma, ne olmuşsa olmuş. Tevbe et, Allah'tan af dile. Allah bütün günahları dilerse bağışlar. Gönülden tevbe etmiş olanlar, hiç günah işlememiş gibi olurlar. Namazını muntazam kıl, ibadetlerini yerine getir, bundan sonra gönlüne ve eline beline, diline sahip ol. Haram işlere asla girme. Geçmişte kalanları artık unut, onunla meşgul olma. Çünkü geçmişte olanları hep kafana takarsan, gönlünde hala o işi yapmaya devam ediyorsun anlamına gelir. İşte bu, günah üstüne günah olur. Artık eskiden olan günahları unut, kendini Allah'ın rahmet kucağına bırak. O, merhametlilerin en merhametlisidir.