ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA *** HALİFELİK HAKKINDA *** CENNET, MÜSLÜMANLARIN TEKELİNDE DEĞİLDİR *** FAİZ HAKKINDA
Cuma, 03 Ocak 2014 00:00

 ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA

Hülya Okur adlı gazeteci bir hanımefendi, benimle bir röportaj yapma ricasında bulundu, ben de kabul ettim. Çalışma büroma geldi, yönelttiği soruları cevapladım. Bir saat 10 dakika süren röportajını tamamlayıp ayrıldı. Daha sonra yaptığı röportajı HaberX haber sitesinde yayınladı. Ama konu akışında söylediğim bazı sözlerin, bağlamından koparılıp başlığa çekilince sanki ben bir parti adamı pozisyonunda, bir partinin propagandasını yapıyormuşum gibi bir imaj uyandıracak biçimde verildiğini gördüm. Doğrusu buna üzüldüm ve o röportajın birkaç konu başlığını burada aynen yayınlamayı gerekli gördüm.

 

HABERX İLE YAPILAN 27.12.2013 TARİHLİ RÖPORTAJDAN: 

HALİFELİK HAKKINDA

Soru: "Esasen Kuran iyi anlaşılırsa, evrensel tabii hukukla çelişen hiçbir ayeti yoktur” diyorsunuz. Bugün de hukuk kargaşası yaşıyoruz. Türkiye’nin gündeminde halifelik de var. Erdoğan gider, Gülen gelir, Halife olursa?

 

veya IPAD kullananlar için:

http://youtu.be/YDheZ-_oHDU


 

CENNET, MÜSLÜMANLARIN TEKELİNDE DEĞİLDİR

Soru: Yıllar önce İslámi Araştırmalar Dergisi'nde, "Cennet Müslümanların Tekelinde Değil" başlıklı bir makale yayımlamıştınız. Ardından, “Cennet müminlerin tekelindedir” yanıtları geldi. Cennetin Müslümanları hazır beklediği kuramını mı yıkmaya çalışıyorsunuz?

 

veya IPAD kullananlar için:

http://youtu.be/TKbVv8Q7S1k

 


 

FAİZ HAKKINDA

Soru: Bankalar zengin, faiz helal inanışınız var bir de….‘‘Kur'an, ihtiyacı için borç alan fakir fukaradan alınan reel faizi yasaklar. Bankalar fakir değil ki, verdiği faiz haram olsun. Enflasyon oranında alınan faiz haram olmaz’’ diyorsunuz. Bu görüşünüzün hala arkasında mısınız?

 

veya IPAD kullananlar için:

http://youtu.be/nFtd4HI1Hrc