KREDİ İLE EV ALMAK CAİZ Mİ? *** ASTRAL SEYAHAT
Cumartesi, 07 Aralık 2013 00:00

KREDİ İLE EV ALMAK CAİZ Mİ?

Merhaba çok değerli hocam

Yaklaşık 5 yıldır kirada oturan biriyim ve az bir peşinatım var banka kredisiyle ev kredisi kullanmak istiyorum. Eş dost hatta anne baba bile nakit para çıkaramadığı için ve bu parayı bu zamanda kimse kimseye vermediği için belli bir faiz ödemek zorunda kalacağım. Finans kuruluşları da bunun şeklini değiştirmiş kâr payı filan diye yorumluyorlar. Sizce ne yapmalıyım ailemin geleceği için bir an önce ev almalıyım çünkü ilerde ev fiyatları daha da artacak ben para biriktireyim de alıyım derken Allah rızası için sorumu cevaplarsanız sevinirim. Bu kredi faize girer mi? Finans kuruluşlarınki de dâhil kullanabilir miyim? Albaraka Kuveyt Türk gibi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Cevap: Benim Web sitemde arşive girerseniz bu konuda çok yazmış olduğumu görürsünüz. Kardeşim siz kredi alıp evinizi alın. Burada sen de kazançlısın, kredi veren kurum da. O parasını verip bir miktar faiz alıyor, siz de ödünç para ile ev alıyorsunuz. Şimdi ödeyeceğiniz faiz, evin birkaç yıl sonraki fiyatının çok altında kalır. Şimdi almazsan, ev fiyatları iki üç yıl sonra birkaç kat artar. Gidişat belli. Para eriyip gidiyor. Siyasilerimiz birbirlerine küfrede ede ekonomiyi tepe taklak çukura yuvarlıyorlar. Bunlar koltuk uğruna ülkeyi batırıyorlar. Muhalefeti de iktidarı da. Sen kredi alıp evini al, zarar etmezsin. Soyulmazsın. Zaten verdiğiniz faiz de takriben paranın değer aşımına denk gelir. Ortada gerçek faiz de yoktur. Seçim size aittir.

 


 

ASTRAL SEYAHAT

Sevgili Hocam, astral seyahat hakkındaki düşünceleriniz nedir? Sağlıcakla kalın

Cevap: Öyle bir seyahate çıkmadığım veya çıkamadığım için bir fikrim yok. Ama bana hayal geliyor. Bu hayali de şimdiki modern falcılar veya astrologlar ortaya attı. Ne diyelim insan hayal ettiği müddetçe yaşar.