HZ MERYEM İÇİN NEDEN HARUN’UN KIZKARDEŞİ” DENMİŞ? *** NAMAZIN FAZİLETİ HUŞU’DAN KAYNAKLANIR, MEKÂNDAN DEĞİL
Perşembe, 05 Aralık 2013 00:00

HZ MERYEM İÇİN NEDEN HARUN’UN KIZKARDEŞİ” DENMİŞ?

Hz. Musa-Hz Harun ve kızkardeşleri Meryem. Babaları İmran. Hocam Hz. Meryem’in babası Kur’ândaki ismi İmran ve Meryem-28. âyette “Ey Harun'un kızkardeşi.” denilmekte. Ateistler bu konuya çok saldırıyorlar. Konu hakkında bilgi verir misiniz?..

Cevap: Tabii cahillerin işi gücü yok, böyle tutarsız şeylere takılıp fesat çıkarmak isterler. Şeytan boş durmuyor elbet. Sizin isminiz Sacit değil mi? Acaba sizden başka Sacit ismi taşıyan yok mu? Benim adımı ve soyadımı taşıyan, benimle hiç ilgisi bulunmayan yüzlerce insan var.

Ayrıca burada "Ey Harum'un kızkardeşi" hitabıyla Meryem'in, Harun gibi bir peygamber neslinden geldiğini, din birliği dolayısıyla onun kızkardeşi durumunda olduğunu hatırlatarak Meryem'i, evlenmeden çocuk doğurmakla, soyuna yakışmayacak iş yaptığını söyleyerek utandırmak istemişlerdir. Ben size "Ey Fatih'in torunu, ey Yavuz'un oğlu!" dersem maksadımın sizin değerli bir soydan geldiğinizi hatırlatmak olduğunu anlarsınız değil mi? İşte aynı şey burada da söz konusudur. İsterseniz bu konunun ayrıntılı açıklamasını Tefsirimden okuyabilirsiniz. Ayrıca bu konunu bana pek çok defa sorulduğunu da belirtmek isterim.  

 


 

NAMAZIN FAZİLETİ HUŞU’DAN KAYNAKLANIR, MEKÂNDAN DEĞİL

Değerli hocam, Allah’ın nasip etmesiyle umremizi yapıp döndük. Verdiğiniz tüm bilgiler için minnetlerimi sunarım. Yine sizi bir konu için rahatsız ediyorum. Mübarek yeşil halıda (efendimiz s.a.v.’in kabri ile minberi arasında) namaz kılma mutluluğuna eriştik.

Peygamber Efendimizin burada kılınan namazın 1.000 rekat namaz kılınmasından daha faziletli olduğuna dair hadis-i şerifinin sahih olması konusunda bilgilerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkür ederim. Allah'a emanet olun. Ellerinizden öperim. Saygı ve sevgilerimle...

Cevap: Bu tür rivayetler İslam’ın ruhuna uymaz. Namazın önemi kılındığı mekândan değil, kılınma kalitesinden kaynaklanır. Hadis diye ortaya sürülen her söz Peygamber sözü değildir.