ŞEYTAN MELEK MİYDİ? *** EVLENDİĞİ KIZI SEVMEYEN GENCİN DERDİ
Cumartesi, 16 Kasım 2013 00:00

ŞEYTAN MELEK MİYDİ?

Sayın hocam uzun zamandır aklıma takılan bir soru var. Bildiğim kadarıyla melekler tamamen Allah'a itaat etmek için yaratılmıştır. Başka bir iradeleri olamaz. Fakat buna rağmen bir melek olan Şeytan nasıl olur da Allah'a itâat etmez ve kendini, Allah'ın kendi suretinden yarattığı insandan üstün görür? Bu bana normal gelmiyor. Aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Cevap: Şeytanın melek olduğunu kim söyledi? Kur'ân şeytanın cinlerden olduğunu söylüyor (Kehf Suresi). Siz ise şeytanın melek olduğunu söylüyorsunuz. Bence sizin değil, Kur'ân'ın dediği doğrudur.

 


 

EVLENDİĞİ KIZI SEVMEYEN GENCİN DERDİ

Hocam, Ben 27 yasında bir gencim ailem beni istemediğim bir kızla evlendirdi. Evlendiğim kişiyi sevmiyorum kendimi çok zorluyorum sevmek için ama olmuyor. Şuan ayrı yasıyoruz hiç barışmak istemiyorum ama ona da kıyamıyorum çok üzülüyor ama bir ömür boyu da yaşayamam zorlasam da olmuyor. Kötü bir durumdayım, ahını almaktan Allah’tan korkuyorum. Ömür boyu mutsuz da yaşamak istemiyorum; lütfen bana yardım edin. Cevabınızı bekliyorum. Allah’a emanet olun hocam.

Cevap: Ben size nasıl yardım edeceğim kardeşim, madem kızı sevmiyordun, niçin evlendin? Ailen seni nasıl zorla evlendiriyor? İstemeseydin kızcağızla konuşur, sevmediğini söylerdin ve evlenmezdin. Ama evlendin. Durup dururken, onun bir suçu, günahı yok iken boşaman doğru olmaz. Ben sana sabır ve tahammül etmeni, ileride çocuklarınız da olursa birbirinizi seveceğinizi söyleyebilirim. Sabreden derviş muradına ermiş. Allah yardımcınız olsun.