Evlilik *** Önyargı ile yazılmış tutarsız bir soru *** Hz. Muhammed beddua etti mi?
Pazar, 24 Temmuz 2011 00:06

Evlilik

İyi günler hocam İzmir’den yazıyorum kız kardeşimi istiyorlar. Annesi çingene babası doğulu. Çingenelerle evlenmesi kötü diye duydum sağda solda esasında sorarsanız ben bile Çingenelik kavramını bilmiyorum kadın çok temiz iyi huylu ama ne bileyim yinede korkuyoruz aile olarak bize akıl verin nolursunuz en kısa zamanda yanıtlarsanız çok memnun olurum selametle hayırlı günler.

Cevap: Önemli olan kişinin kendisidir, anası babası, soyu sopu değil. Çünkü Allah soydan soptan değil, gönül temizliğinden soracaktır. Şimdi kız kardeşinizi isteyen genç eğer dürüst, ahlakı düzgün bir Müslüman ise soyu ne olursa olsun, ona kardeşinizi verebilirsiniz. Ama ahlakı düzgün değilse, dinle imanla ilgisi yoksa öyle bir kimseye kız vermek doğru değildir, valinin oğlu olsa bile. Karar size aittir.

 

Önyargı ile yazılmış tutarsız bir soru

Fethullah Hoca, bu kadar dindarlığına rağmen hacı değildir. Mekke'ye de Medine'ye de, kesinlikle, giremez. Neden mi? Şeriat kanunlarına göre, Fethullah hoca şeyh statüsüne soyunduğundan ve müritleri olduğundan, Suudi Arabistan sınırları içerisinde ele geçirilirse, hemen katledilir… C. Alp

Cevap: Ben Fethullahçı değilim. Fethullah Hoca’yı da hiç görmedim. Ama siz yalan söylüyorsunuz. Suudi Arabistan'da 7 yıl üniversite hocalığı yapmış bir insan olarak biliyorum ki Suudi Arabistan'da yüzlerce şeyh vardır. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelip Medine ve Mekke'de mücavir kalırlar. Bunların müritleri de vardır. Zaman zaman toplanıp zikir halkaları da kurarlar. Herkes kendi evinde. Suut hükümeti bunlara müdahale etmez. Tarikati bid'at, sapıklık kabul etmekle beraber insanların inanışlarına, zikirlerine karışmaz. Kaldı ki insan öldürmek öyle kolay bir şey değildir. Din bilginleri fetva vermeden, Mahkemeden hüküm çıkmadan kimse öldürülmez. Gelen hacıların çoğu tarikat sahibidir, hepsi de serbestçe gelip haccederler. İstanbul'da Nakşî kolunun önemli temsilcilerinden Sami Efendi Yıllarca Medine-i Münevvere'de kaldı ve orada vefat etti. Yine Nakşî Kolunun ünlü temsilcilerinden merhum Zahit Kotku Hocaefendi de birkaç kez haccetmiştir. Son haccında Arafat’ta kendisiyle görüşmüştüm.

Siz bu yalanları niçin söylüyorsunuz? Bilmeden insanlara yanlış düşünceler aşılıyorsunuz. Yanlıştır, günahtır, kendi kendinize kötülük yapıyorsunuz. Çünkü iftira ve yalan insan ruhunun değerlerini götürür. Sizinle takışmak veya dalaşmak için yazmadım. Fethullah Hoca’yı savunmak için de yazmadım. O beni hiç ilgilendirmez. Suudi Arabistan ile ilgili verdiğiniz belki Kulaktan dolma bilginizi düzeltmek için yazdım. Olur, a belki düşünür, yanlışınızı düzeltirsiniz.

 

Hz. Muhammed beddua etti mi?

Hocam, dini iyi bildiÄŸini söyleyen kiÅŸi, Hz. Muhammed'in birilerine beddua ettiÄŸini söyledi.  

Soru: Hz. Muhammed hayatı boyunca, özellikle peygamber olduktan sonra bed­dua etmiş midir? Doğruysa kimlere beddua etti? Teşekkürler. Murat Özgedik.

Cevap: Evet, etmiştir. Mekke’de kendisine çok eziyet eden, secdede üstüne iş­kembe atan Ebucehil ve benzerlerini Allah’a havale etmiş, bir süre sonra bu kişiler, belâlarını bulmuşlardır. Medine döneminde Müslümanlara pusu kurup 70 hafız sahabiyi kalleşçe öldüren Ra'l, Zekvan ve Usayye kabilelerine sabah namazından sonra Kunut’un­da beddua etmiş, sonra bu kabilelerin dersi verilince artık bunlara bedduadan vazgeç­miştir.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ