PİŞMANLIĞIM VE ÇİLELERİM
Pazar, 06 Ekim 2013 00:00

PİŞMANLIĞIM VE ÇİLELERİM

Cânım Efendim selâmlar.

Daha evvel bu soruların bir bölümünü size yazmış olmama rağmen şimdi bir kez daha başka bir soruyla birlikte sormak istiyorum. Durum şöyle:

Lise yıllarında satanist bir grubun şarkılarını ve bir başka şarkıyı dilime dolamıştım ki dinimize ve Efendimize (s.a.v.) ve Allah'a sövgü ve hakaretlerle doluydu. Bu şekilde fıkralar da anlatıp gülüyorduk. Ancak lisedeki bu sövgü içeren şeyleri, dinimi reddederek değil bir gençlik özentisiyle yapıyordum. Çünkü bir yandan ramazanda oruç tutmaya, bir yandan Cuma namazlarına devam ediyordum.

Üniversitede de Turan Dursun ve avanesinin yazılarını okuduğumdan dolayı dinimi kaybeder gibi olmuştum. Şüphelere gark olmuştum ama namazı bırakmamıştım. Şimdi sorumun birincisi şu: Ben bunları yapmakla mürted oldum mu? Eğer olduysam bir internet sitesinde "Efendimize (SAV) ve Allah'a söven biri tevbe etse de öldürülür" diyor. Ben bu durumda ne yapmalıyım?

İkincisi askerden önceki yaşantımla ilgili. Ben askere gidene kadar birçok kızla çıktım. Bu kızlarla (Allah'ım affeylesin) önden ya da arkadan birleşme hariç yakınlaşmalar yaşadım. Emme, sürtünme, öpüşme gibi şeyler olduysa da birleşme olmadı. Şu an bu kızların bazıları evli, bazıları bekâr. 2008 -2009 yılında askerdeyken böyle işlere tevbe ettim ve bıraktım.

Bu sene çalıştığım okula bekâr bir bayan atandı. Eline el değmemiş, son derece müeddep bir kız. Birbirimize âşık olduk. Görüşüyoruz. Geçmişimden haberdar. Yalnız birkaç şey yolumuzu bağlıyor Efendim. Acaba ben zinakâr biri olarak o tertemiz kızla evlenebilir miyim? Bir de aklıma sen zaten mürted olduğun için öldürülmelisin, zinakâr olduğun için recmedilmelisin, bu yüzden onunla evlenmemelisin gibi şeyler geliyor. Bir şey de şu: madem tevbekârsın, git öptüğün kızlardan biriyle evlen. Ama Efendim o kızlardan ayrılalı en az beş sene oldu ve biz bu kızla birbirimizi ölesiye seviyoruz. O kadar dua ediyoruz ki Allah bizden razı olarak bizi evlendirsin diye.

Tüm bunları düşündüğünüzde temel sorum şu: Nur suresinin üçüncü âyetinin peşinden gelen beşinci âyet dördüncü âyete mi üçüncü âyete mi atıf yapmaktadır? Ben bu kızla evlensem nikâhımız sahih bir nikâh olur mu? Evlenmemiz caiz midir? Yoksa ben o sövgü dolu ifadelerden dolayı, ya da birleşme olmamasına rağmen o yakınlaşmalardan dolayı ölmeli ve bu kızla evlenmemeli miyim?

Bu pis dudaklarımla mübârek ellerinizden öper, iki cihan saadetini cümlemize nasip etmesi için Allah'ıma niyaz ederim.

Sizi çok seven evladınız. Cenâb-ı Hak hepimizin idrâkını ref, fehâmet ve iz'anını tahkîm, zanlarını hüsn ile tezyin, umûrlarını hayra tebdîl, sa'ylerini meşkûr, îmânını da selîm etsin! Âmin. Sizi ve tüm insanlığı rahmeniyyetiyle âlemleri kuşatmış olan Rabbime emânet ediyorum.

Cevap: Geçmişte ne olmuşsa olmuş, bunları eşiştirmenin, deşmenin ne anlamı var? Mürted, dininden dönmek demektir. Siz namaz kıldığınıza ve Allah'ı andığınıza göre demek ki dinden dönmemişsiniz. Ama Peygamberimize saygısızlık yapılan yerlerde bulunmuşsunuz. Bu hatadır ama bu hatadan da pişman olup tevbe ettiğinize göre artık bunların üzerinde durmayın. Allah, Kur'ân'da bütün günahları affedeceğini vurguluyor. Peygamberimiz de günahtan tevbe edenin, hiç günah işlememiş gibi günah kirlerinden temizleneceğini belirtiyor. Allah'ın ve Peygamber'in va'dine güvenin ve bundan böyle dinimize, Kur'ânımıza sımsıkı sarılın. Peygamberimizi de çok sevin. Hepimizin onun sevgisine ihtiyacımız var. Onu ne kadar seversek Allah katında o derece yükseliriz.

İkinci sorunuza gelince İslâmda recm yoktur. Uydurmacılar Tevrat'ın hükmünü alıp İslâm hukukuna geçirmişlerdir. Siz daha önce öptüğünüz, sıktığınız, çıktığınız kızları artık unutun. Hepsini alacak durumun yok. O eylemlerinizden ötürü tevbe edin. Allah affeder. Şimdi sevdiğiniz kızla ciddi olarak evliliğe doğru adım atın. Zira mü'minler zina eden kadın veya erkekle evlenmez ama âyet zina eylemine devam eden kimselere zinâ eden tabirini kullanır. Vaktiyle zina etmiş fakat ardından tevbe etmiş olan kimseye "Zinakâr denmez." Tevbe günahları siler, zinâ günahını da siler. Kız sizin geçmişinizi biliyor, siz de onun geçmişini bilirsiniz veya bilmezsiniz, önemli değil. Bundan sonrasına bakın ve iyi niyetle görüşürsünüz ama İslâm sınırlar içinde. Öyle öpüşmek, bilmem sürtüşmek yok. Ciddi iseniz velilerinizin haberiyle birlikte dinen nikâh kıyarsınız, ardından resmen de nikâh kıyıp evlenirsiniz. Bu işi bu kadar zorlaştırmaya da gerek yoktur. Başarı dileklerimle.