GÖRÜŞME TALEBİ *** AYRINTI İLE UĞRAŞMANIN YARARI YOKTUR
Pazar, 29 Eylül 2013 00:00

GÖRÜŞME TALEBİ

Hocam saygılar sunar ellerinizden öperim. Size hayranlığım küçüklükten beri devam ediyor. Rahmetli babamın sizi tv ekranlarında gördüğü zaman “işte hocaların hocası” derdi bizlere o zamanlar çocukken rahmetli babamın ne demek istediğini tam anlayamıyordum. Kendi kendime soruyordum neden Süleyman Ateş diyor babam. Neden diğer hocalar tv ye çıktığında onlardan bahsetmiyor diye. Babamı 2 yıl önce kaybettim, ailenin en büyük çocuğu olmak hayatta bazı olgunluklar kazandırdı. Daha hesaplı düşünmeme yönlendirdi beni. Şunu yaşadım hayatta: çalışıyorum kazanıyorum ama içimde her zaman bir düşünce mevcut oluyor. Bu uğraştıklarım boş diye kalbimde hep bir düşünce vardı. Erken yaşta Kur'ân kurslarında namaz surelerini öğrendim 16 ila 19 yaşları arasında her vakit namazımı kaçırmadan kılıyordum. Cehaletim ve tecrübesizliğim sayesinde hayat bana oyunlar oynayıp daha doğrusu şeytanın oyunları benim genç yaşta dinimden uzaklaşmama sebeb oldu. 10 yıl yüce Allah’ı Kur’ân-ı kerimde ne emredildiğini bildiğim halde dinimden uzaklaştım ve bir boşlukta sürüklendim. Ama bu süreyi yaşarken dediğim gibi kalbimde neyin doğru neyin boş olduğunu bilerek yaşadım. Ama uygulamadan uzak kaldım, sadece namazımı kılmadım, orucumu biraz tuttum biraz tutmadım. Şimdi yaşım 30 Allah tekrardan bana kalbimdeki imanın yanmasını nasip etti çok şükür. Ve artık yeniden namaz kılmaya başladım. Kur’ân okumaya başladım ve tekrar kalbimin imanla yanmaya başladığını hissettmeye başladım. Hocam Kur'ân’ı Türkçe mealiyle okuyorum her gün 1 veya 2 sure. Okudukça merak ediyorum, okuduğum surelerin ne anlamda olduğunu neyi anlatmaya çalışıldığını anlamak için iyice dikkatlice okuyorum. anlamadığım yeri tekrar okuyorum ta ki.. Anlayana kadar. Ama tabi küçükken gittiğim Kur'ân kursunda sadece namaz surelerinin Arapça okunuşunu biliyorum yani Kur’ân-ı Kerîm Türkçe mealinde okuyorum. Şöyle tv ve internet üzerinde hocaların konuşmalarını ve videolarını, yorumlarını dinliyor ve takip ediyorum. Bütün cemaatler ve tv de çıkan hocaların ismini bildiklerim bu işi pek ciddi anlamda yapmadıklarını ve bazı sermaye gruplarının fikirleri düşünceleri doğrultusunda dinimizi yorumlamaya çalışıyorlar. Ama sizin konuşmalarınızı dinlediğimde sizde bir eğitmen ruhu, gerçeklik ruhu, dürüstlük ruhu, menfaatsiz bir duruş ruhu görmekteyim. Şimdi anlayabiliyorum rahmetli babamın neden ısrarla Süleyman Ateş hoca demesinin anlamını. Hocam sizinle nasıl karşılaşabilirim, lütfen size söylemek istediğim bazı önemli hususlar var ama bu hususları yalnız sizinle yüz yüze paylaşmak isterim, size nasıl ulaşabilirim, nerde ikamet ediyorsunuz?

Hocam ziyaretinize gelip ellerinizden öpmek isterim. Yüce Allah şu ahir zamana girmişken hesap günü huzuruna çıktığımızda amel defterlerimizin sağ tarafımızdan verilmesini nasip etsin. Bizleri cennet bahçelerinde yaşamayı nasip etsin.Hocam saygılarımı sunarım yüce Allah’ın hikmeti üzerinizde olsun inşallah...

Sözlerimi yüce Allah’ın bir âyetiyle bitireceğim. Kehf suresi: (98.âyet)

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla bu, rabbimden bir rahmettir. Rabbimin (yok etme) sözü geldiğinde, onu dümdüz edecektir. Rabbimin sözü, elbette gerçekleşecektir.

Cevap: Kâzım Bey, Üsküdar Bağlarbaşındaki çalışma yerimde olurum. Cuma günü dışında herhangi bir gün telefon edip randevu alabilir ve bizimle görüşebilirsiniz.

 


 

AYRINTI İLE UĞRAŞMANIN YARARI YOKTUR

Sayın profesör Ateş hocam, namaz kılarken ben Diyanet namaz vakitlerine uyuyorum fakat temkin vakitli namaz saatleri de var turktakvim gibi sitelerde, ben hangisine uyayım aklım karıştı ???? Saygılarımla efendim...

Cevap: Ben öyle ince eleyip sık dokuyanlardan değilim. Namaz kılmaya bak, vakti düşünme yerine kalbini düşün. Allah'ı düşün. Önemli olan vakit değil, kalbi Allah'a yöneltmektir.