REENKARNASYONCU MU? *** ALMANYA’DA BULAMADIĞIM KUR'ÂN TEFSÎRİ
Cuma, 27 Eylül 2013 00:00

REENKARNASYONCU MU?

Sevgili hocam. Ben sizin ve Yaşar Nuri hocanın yazıları ile gerçek dinimizi öğrendim. Onun için sizlere saygım sonsuzdur. Allah sizlerden razı olsun. Sizin medyum dediğiniz kişi medyum falan değil. Benim ablam. Kendisi ilkokul mezunu. Sizin dediğiniz gibi bu yazıları uyutularak yazmıyor. Normal karşılıklı konuşurken yazıyor. Hatta bazen ben soruyorum o yazdırıyor. Bunun gibi epey yazı var. Zaten onların da bize yazdırdığı sizin dediğinizden farklı değil. İlk okuyacağımız kitabın Kur’ân-ı Kerîmin anlamı olduğunu, anlayarak okumamız gerektiğini söylüyorlar. Hatta hatta Kur’ân’ın elimizin altında sürekli açık olması gerektiği, gelip geçerken dahi bir iki âyet okumamız gerektiğini söylüyorlar. Biz Kur’ân’ın anlamını defalarca okuduk. Okumaktan da vazgeçmeyiz. Kur’ân Allahın insanlara indirdiği rehber. Ben 50 yaşındayım. Ablam benden 3 yaş büyük. Bu güne kadar onun yalan söylediğini duymadım. Yazdırılan her şeyi Kur’ân-ı Kerim ile karşılaştırıyoruz. Kur’ân’a ters bir şey yazdırdıklarını görmedim. fakat kuranda yer almayan olsada üstü kapalı olan reenkarnasyon gibi olaylardan bahsediyorlar. Zaten sizin de reenkarnasyonu en çok destekleyen kişi olduğunuzu biliyorum. O nedenle size sorma gereği duydum. İsterseniz size yazdırılan yazılardan gönderebilirim. Daha iyi fikir sahibi olursunuz. Sizden ricam bunu herkesle paylaşmayın. Bunları herkesle paylaşmıyoruz. Daha doğrusu sadece anlayabilen dostlarla paylaşıyoruz. Ünlü olmak gibi bir niyetimiz yok.

Cevap: Yanlış biliyorsunuz ben reenkarnasyonu asla desteklemedim ve bu konuda kesin bir hükmüm olmadığını defalarca vurguladım. Bu manaya gelebilecek âyetler olduğu gibi bunu red mahiyetinde âyetler de vardır. Ayrıca ruhun üflenmesi mantıklı değil. Çünkü zaten aşılanmış yumurta hücresi ki buna zigot derler, canlıdır, ruhu vardır. Ruhsuz bir şey büyüyebilir mi? O zaman ruhun üflenmesi, hücrelerin birbiriyle iletişim kurma aşamasıdır. Gerçeği Allah bilir. Beni reenkarnasşyoncu gösterenler bana iftira ediyorlar. Buna Yaşar Nuri de dâhil.

 


 

ALMANYA’DA BULAMADIĞIM KUR'ÂN TEFSÎRİ

Sayın Hocam

Çocuklarıma hediye etmek istediğim fakat Almanya’da bulamadığım Kur’ân Meali ve 3 ciltlik Tefsirlerinizi verdiğiniz telefon numarasına başvurarak ısmarladım, Nuran hanım beni hiç tanımadığı halde çok yardımcı oldu ve çok kısa zamanda kitaplar elime geçti.

13 cilt karşılığı istenen çok düşük fiyat da hocam beni utandırdı. Ben çocuklarıma hediye etmek isterken, bu güzel eserler sizin hediyeniz oldu. Allah sizden ve bu işte emeği geçen herkesten razı olsun.

Çocuklarım ve kendim adına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Cevap: Esin Hanım, teşekkür ederim. Önemli olan Kitabın okunup mesajın anlaşılmasıdır. Nuran Hanım kendini Allah'a vermiş, Allah rızası için çalışan bir öğretmen hanımdır. Eğer imkânınız olursa kendisiyle görüşmenizde yarar vardır. Başarılar diler, selam ve sevgiler yollarım efendim.