HAYAL Mİ RUH KONUŞMASI MI? *** MISIR’DA DİN ÂLİMLERİ 17 HADİSE MUTABIK KALMIŞMIŞ
Salı, 24 Eylül 2013 00:00

HAYAL Mİ RUH KONUŞMASI MI?

Hocam öncelikle saygılar sunarım. Aşağıda size bir yazı gönderiyorum. Bir insanın ruhlarla konuşurken yazdığı yazı. Bu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Olabilir mi, olamaz mı? Böyle şeyleri siz de duydunuz mu? Olamaz diyorsanız, size şunu hatırlatmak isterim. Yaşar Nuri hocam da Saba hanımla programında şunu söylediğini duydum. Babam öleli 30 yıla yakın oldu. Fakat bana hiç ölmemiş gibi. Saba da nasıl yani babanızla konuşuyor musun diye sordu. Yaşar Nuri hocam da orasını karıştırma dedi.

Benim adım Mehmet. 222 yıldır buradayım. Dünya yılı ile. 4 yaşantımın içini bildim ben. 7 kat semayı yol edindim. Rabbim koynumda, ben Rabbimin koynunda. Ben Mehmet, görev yaparım diyar diyar. Zorda olanın yanındayım, yolda kalanın yolundayım. Yemin ediyorum Allah’ın huzurunda yalan söylemiyorum. Bugün buraya davet edildim. Durak değilim geziciyim, ben Rabbimin yolundayım. Gerçek dünya burası, geçicidir orası. Rabbimi arar isen O tam orada, senin gördüğün yerde. Nerde görmek istersen tam orada. Gönlünde görür isen orada, ne mutlu sana. Ayrı görmek istersen O'nu yazıktır sana. Geçer idim buradan, davet edildim yanına. Ne mutlu sana duyarsın bizi. İki dünyayı bir etmişsin. Sevdim ben seni. Bugün bu yazdıkların bütün kâinatça biline. Bilen ile bilmeyen bir olmaz, gayri Allah deyu deyu. Ben vardım gayrı gayrı. Her vardığım yerde onun gücü. Daha nerde ararsın onu? Gördüğün gözde, duyduğun kulağında, yediğin yemekte, içtiğin suda, tüm kokularda, rengin kendisinde. Daha ne söyleyeyim gayrı? Ben Mehmet, gidiyorum yine buradan, helal edin hakkınızı, dinlediniz beni. 222 yıldır çok rastladım böylesine. Konuştum dilim döndüğünce, anlattım bildiklerimi. Benim adım Mehmet son adımdır benim. Kullanılmaz burada hiç bir isim. (evet, beni gördüysen beni) Allah’a ısmarladık. Bir gün geçer isem buradan, uğrarım yanına. Mehmet...

Cevap: Bunlar basit şeyler. O medyum denen kişinin kafasındaki düşünceler. Kendisi uyutulunca öyle sözler çıkmış ağzından. Kendi kültüründen veya çevresindeki aynı düşünceyi taşıyan insanların düşünce yansımasından. Hem bu söylenenler, şiirimsi bir eda ile söylenmeğe çalışılmış. Devrik cümleler, edebi değeri olmayan sözler. Anlatılan fikirler de tasavvuftaki Varlık Birliği düşüncesinden alınmış kırıntılardır. Show programlarından da ciddi şeyler duymayı beklemek hayaldir hayal. Size Kur'ân çizgisinden ayrılmamanızı ve hayallere kafayı takmamanızı tavsiye ederim.

 


 

MISIR’DA DİN ÂLİMLERİ 17 HADİSE MUTABIK KALMIŞMIŞ

Sayın Hocam, din âlimleri (Mısır'da) 17 hadiste mutabık olmuş. Bu 17 hadisi nasıl öğrenebiliriz

Cevap: Ben Mısır'da din âlimlerinin 17 hadiste mutabık kaldığını sizden duyuyorum. Benim bildiğime göre Ebu Hanîfe Nu'man ibn Sâbit'in, ancak 17 Hadîsi güvenilir saydığı rivayet edilir. Bu konuda İbn Haldun'un Mukaddimesi'nin baş tarafına bakabilirsiniz. Ayrıca Tarîhu Bağdad'da Nu'man ibn Sabit maddesini okuyabilirsiniz.