KENDİMİ KADINLARA BAKMAKTAN ALAMIYORUM
Cumartesi, 07 Eylül 2013 00:00

KENDİMİ KADINLARA BAKMAKTAN ALAMIYORUM

Selamun Aleyküm hocam, bir iki sene evvel de size sorularım olmuştu. O dönem İslamiyet karşıtı sorular sormama rağmen bana cevap vermiştiniz.

Öncelikle kusuruma bakmayın, hakkınızı helal edin lütfen. Turan Dursun, İlhan Arsel gibi İslam karşıtlarına, Ergun Candan gibi İslamiyet'e aslı astarı olmayan hikâyeler katmaya çalışıp, para kazanmaya çalışan yazarlara kendimi boş yere kaptırmışım. 2 sene evvel dedemin vefatı ile dinle ilgili kendimce araştırmalara giriştim. Zaten çocukluğumdan beri dine, ölüme, ahirete meraklı bir insandım. Aklımın aldığı kadar okumaya, düşünmeye, çeşitli belgeseller izleyerek düşündüklerimin bilimsel açıklamalarını yakalamaya çabalıyorum. Çok şükür sonunda farkına vardım ki; bu aklın alamayacağı harikalarla dolu, muazzam işleyen, ölçülere sığmaz kâinat sahipsiz olamaz. Siz bunları benden daha iyi bildiğiniz için sözümü çok fazla uzatmadan size sıkıntılarım hakkında soru sormak istiyorum hocam. Allah razı olsun.

İçimde sanki iki kişi var. Elbette bu çok doğal fakat benim içimdekiler çok şiddetli çarpışıyor. Bir akşam kendimi saatlerce yaratılıştaki mükemmelliği, kâinatın düzenini, İslamiyet'in aslında ne kadar fıtrata uygun bir sistem olduğunu düşünmeye veriyorum. Ertesi sabah işe giderken etraftaki kadınlardan, kızlardan gözümü alamıyorum. Kulaklığımda vaaz açıyorum, ölümü düşünüyorum ama kadınlara bakmaktan kendimi alamıyorum. Bu bende büyük bir suçluluk duygusu yaratıyor. Ne kadar şeytan dostu ve riyakâr olduğumu düşünüyorum. Ne zaman ölüp gideceğimi bilmediğim bu hayata ahiret için geldiğimi az da olsa anlamışım, fakat demek ki buna gönülden iman etmemişim. Ayrıca evliyim de ben. 3 aylık evliyim. Fakat evliliğim tamamen eşimi sıkıntılı ev hayatından kurtarmak içindi. Beğenim yok, ilgim yok, eş gibi değil de, bir akraba gibi seviyorum. Boşanırsam vicdan azabı çekerim gibime geliyor, fakat böyle ömürboyu ne yaparım onu da bilmiyorum. İşte bundan dolayı da sıkıntılarım şiddetleniyor. Bir yandan bunun, şeytanın bir aldatmacası olduğunu düşünüyorum içimden. Belki herkes başaramaz, ama Allah yolundan sapmamak için belki hayatı boyunca kadına el sürmemiş nice insan vardır.

Dönemimizde memleketimiz sapkın batının fazlaca etkisinde. Kadınlar tayt, dar pantolon, açık üstlerle geziyor. Televizyonu açsam çıplak kadın, gazete alsam çıplak kadın, bilgisayarda reklam çıkar çıplak kadın. Biz erkeklere sürekli çıplak kadın mesajı veriliyor. Dağa mı kaçmak gerek bundan kurtulmak için?

Bana tavsiyeleriniz ne olur? Evliliğim için ve bu göz zinam için. Hayırlı akşamlar...

 

Cevap: Allah yolunu bulduğunuz için Allah'a teşekkür edin. Allah sizi sevdiği için yoluna iletmiş, sırat-ı müstakime sokmuştur. Ama ailenize gönülden ilgi duymamanız ve açık saçık kadınlara bakmaktan kendinizi alamamanız nefis dürtüsüdür. Bu sizin riyakâr yahut münafık olduğunuzu göstermez. Tersine bütün gönlünüzü açtığınız için samimiyetinizi gösterir. Her insanın içinde kadınlara karşı bir eğilim vardır ama nefsin bu dürtüsünü akıl ile dengelemek mümkündür. Peygamberimiz "İlk bakışınız sizin lehinize, ama ikinci bakışınız aleyhinizedir." Yani ilk defa göze çalınmaktan ötürü günah yoktur ama döne döne bakmak kalbi kirleteceği için günah olur. Siz elinizden geldiğince kendinizi bu günaha çeken, hatta zorlayan davranışlardan sakının. Ailenizi de sevmeye çalışın. Bir gün alışırsınız, hele bir de çocuğunuz olursa ikiniz tek vüut haline gelirsiniz. Yüce Allah, İnşikak Suresinde "Ey insan sen, Rabbine doğru koşmuktasın, bir gün O'na kavuşacaksın." Yani sen, yaptıklarından hesap vermek üzere Rabbin Divanına doğru gitmektesin.

Evet, öyle, hepimiz adım adım Hak Divanına doğru koşmaktayız. Bir gün ömür bitecek, soluklar kesilecek ve Rumuhuz kendisini Hakk'ın divanında bulacaktır. İşte bu durumu düşünerek kendinizi iyiye, doğruya, güzele yöneltiniz. İyi düşünceler ruhu yüceltir, kötü düşünceler de ruhu kirletir. Buna göre iyi düşünmeğe çalışın, Hak yar ve yardımcınız olsun.