Namazda Tebbet okumak *** Halka zikirleri sünnete uygun mu? *** Nüzul sırasına göre Kur’ân..
Pazar, 17 Temmuz 2011 01:00

Namazda Tebbet okunamaz mı?

Sayın hocam iyi günler bizleri bu kadar güzel bilgilerle aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Benim sorum sizin gibi değerli bir hocamız Tebbet suresinin namazda okunmasının uygun olmadığını Tebbet suresinin dua değil beddua olduğunu namazda Allaha güzel duaların okunması gerektiğini söyledi. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Allahtan size sağlık afiyet ve esenlikler dilerim. Recep Kılıç

Cevap: Başkasının sözü ve değerlendirmesi beni bağlamaz. İçeriği ne olursu olsun, Tebbet bir Kur'ân suresidir. Kur'ân'ın her suresi namazda okunabilir. Tebbet de okunur. Okunmasında sakınca yoktur ama elbette namazda dua niteliğindeki âyetleri seçip okumak daha iyi olur.

 

Halka zikirleri sünnete uygun mu?

Selamünaleyküm. Hocam saygılar. Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun kalacağım. Ben bir evliya ya müntesip oldum. Şeyh imin ismi Hasan Galip Kuşçuoğlu. Tarikatımızın ismi Kadiri-Rufai den kol olarak verilen galibîlik. Ve biz halkalar oluşturup sesli zikir yapıyoruz. Benim aklıma takılıyor acaba peygamber efendimiz ashabı ile böyle halkalar halinde sesli zikir yapmış mıdır? Cevabınızı bekliyor ellerinizden öpüyorum.

Cevap: Bir şeyh henüz hayatta iken onun adının tarikata verilmesi uygun bir şey değildir. Ayrıca Peygamberimiz ve sahabileri asla öyle halkalar oluşturup tempolu biçimde zikir yapmamışlardır. Bunlar zamanla tarikatlara sokulmuştur. Zikir güzel ama tarikatlardaki zikir şekli Peygamberimizin ve ashabının sünneti değildir.

 

Nüzul sırasına göre Kur’ân mealiniz var mı?

Sayın hocam size ait nüzul sırasına göre kuran ı kerim tercümeniz var mı varsa nerelerden temin edebilirim? Teşekkürler. Sema Demirağ

Cevap: Nüzul sırasına göre bana ait bir meal yok ama nüzul sırasına göre bir tefsir var. Fakat henüz basılmamıştır. Selamlar.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ