"İRLANDA`DAN SEVGİLER" (2) *** İNTERNETTEN KUR’ÂN DİNLEME
Cumartesi, 13 Temmuz 2013 00:00

"İRLANDA`DAN SEVGİLER" (2)

Merhaba Değerli Hocam, Cevabınız ve özellikle gönderdiğiniz şiir çok hoşuma gitti. Evet, Hz Muhammed bir devrimci idi. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir. Ne acıdır ki insanların Müslüman`ım diye geçinip dibine kadar şirkin içine batmış olması, İslam âleminin bugünlerde ne hallerde olduğunun göstergesi olsa gerek. Baksanıza bir Müslüman ülke, bir diğer Müslüman ülkeye ne türlü hileler, düzenler çeviriyor. Bunu da batılı, haçlı emperyalistlerin aleti olarak yapıyorlar. Ben Avrupa’nın göbeğinde yaşayınca haliyle bazı şeyleri çok daha rahat görebiliyorum. Allah inşallah ülkeme ve diğer Müslüman ülkelere, yaptıkları hatalardan dolayı çok ağır bedeller ödetmez.

İste bu düzenin bozuklarına karşı çıkan sizin gibi gerçek aydınlar da ne kadar hak ettiği değeri görüyor o da tartışılır. Ama olsun Hocam. İnanın şu diyeceklerime, sizin o 100`ün üstündeki değerli eserleriniz, özellikle Kur`an Ansiklopediniz, tefsirleriniz ve diğer başyapıt eserleriniz 300 sene sonra da başvuru kaynağı olacaktır. Hayatın bir diyalektiği vardır, eğer bu diyalektikte doğru işler yaparsanız bana göre sizin hayatinizin hepsi bir güzel örnek ve bunun ödülünü belki yaşarken göremeyebilirsiniz, belki de az gösterildiğini hissedebilirsiniz ama tarih sizin isminizi 300-500 sene sonra da olsa bile altın harflerle yazacaktır. Bu evren biraz acıdır ama gerçektir. Sizler bu acıları yeterince çekmişiniz ama tarihe öyle eserler bırakmışınız ki onlar sizi ebette tarih sahnesinde bir beyaz sayfa olarak bırakacaktır. Onun için hiç ama hiç üzülmeyin Hocam. Bu beyinsiz insanların mezarlarına torunları gittikleri zaman sadece `Ruhuna Fatiha` yazan bir mezar taşı bulacaklar. Ama sizin torunlarınız 50 sene sonra bir kütüphaneye girdikleri zaman bile `Süleyman Ateş`in kitaplarını görecekler. İşte hayatın diyalektiği budur benim için. Acımasızlığıyla ve doğrusuyla da olsa budur. Siz de bu acıları çekiyorsunuz belki ama inanın su satırları yazan ben, çocuğuma, torunlarıma gururla sizin kitaplarınızı okutacağım. Çünkü doğru insan tarihte hep doğru olarak kalmıştır. Yezit`de ismiyle tarih sahnesinde ama bir katil olarak. Hz. Hüseyin`in de başını kestiler, şehit ettiler ama tarih sahnesinde hala korkusuz insan, doğru insan ve muhteşem insan olarak anılıyor. Tarih bu Hocam, kimin doğru kimin yanlış olduğunu elbet bir gün herkese gösterecek. Aynı İmamı Azam`ın çektikleri ve bugün bile milyarlarca Müslüman`ın ona olan saygısı gibi siz de hak ettiğiniz saygıyı alacaksınız bu tarih sahnesinde.

Şairin dediği gibi,

``Aceptir hal-i âlem bilmeyen söyler, bilen söyler``

Saygı ve Sevgilerimle...

Cevap: Sağ ol Berkin Bey, Selam, sevgi ve başarı dileklerimle.

 


 

 

İNTERNETTEN KUR’ÂN DİNLEME

Sayın Hocam, Kur’ân-ı Kerimi internetten okursak aynı sevabı alır mıyız? Zemzem suyunun hikmeti nedir? Saygılarımla...

Cevap: Ben böyle ayrıntılarla uğraşmıyorum, ayrıca elimde sevap ölçer aletim de yoktur. Sevap günah düşüncesiyle değil de Allah sevgisini kazanma ve O'nun sevgisinde yoğunlaşmaya çalışın. İşte asıl ibadet odur. Zemzem suyunun hikmetini bilemem. Siz 50 derece sıcağın altında, susuzluktan insanların bağrının yandığı şartları düşünürseniz Zemzem suyunun hikmetini anlarsınız.