OKURUMUN CEVABI (2) *** OĞLUMA HANGİ İSMİ KOYAYIM?
Salı, 18 Haziran 2013 00:00

 OKURUMUN CEVABI (2)

(...dünden devam)

Süleyman Hocam, Bir Ömür Böyle Geçti’den sonra bu işe heves edildiğini de görmüştüm zaten. Ben bu mükemmel cevabınız karşısında şu an gözlerimin yaşardığını söylemek isterim sadece. Sizin büyüklüğünüz bizim söylememizle değil. Biz hem bu büyük ilim sahibi ama hem de kendini fakir olarak niteleyen ahlak ile donanmış kişi için kritik dahi yapamayız. Biz sadece malumu ilan ediyoruz.

(Estağfirullah, büyüklük Allah’a mahsustur, biz kuluz, kula kulluk yaraşır. Zira bütün kullar Allah’a fakir, yani muhtaçtırlar. S.A.)

Hayatımda bir sevgiliye dahi iltifat etmemiş ben, inanın hayatımda bir tek size – ‘Prof. Dr. Süleyman Ateş’ e iltifat etmeden duramıyorum, çünkü sizi çok seviyorum hocam.
Siz beni tanımıyorsunuz ama ben sizin eserlerinizi şu an yarısından çoğunu okuduğum için sizi yakinen tanıyorum. İnşallah bir gün de bizzat ‘’tanış oluruz’’

Ellerinizden tekrardan öperim Süleyman Hocam. Saygılarımla, ...


 

OĞLUMA HANGİ İSMİ KOYAYIM?

Saygıdeğer hocam daha önce kızımın ismi ile ilgili bir soru sormuştum, cevaplandırmıştınız Allah razı olsun, cevabınızdan sonra içimiz rahatladı..Eğer haddimizi aşmazsak bir isim sorusu daha sormak istiyoruz..Rabbim bize bir evlat daha lütfetti, şimdi de ona isim arayışındayız. Kısmet olursa bir oğlumuz olacak ismini Sencer koymak istiyorum.. Araştırmaya çalıştım, lakin internetten çeşitli açıklamalar olunca yine kafam karıştı ..Sencer ismi Kuran - ı Kerimde geçiyor mu anlamı nedir ..? Cevabınız için şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum ..Allah razı olsun ..

Cevap: Sencer ismi Arapça değil ki anlamı olsun? İsim koymak istiyorsan İsmail koy, Mikdat koş, Ali koy, Hasan koy, Hüseyin koy, Osman koy... Dünya kadar isim var, aç Kur'ân'ı veya mealini oku, beğendiğin bir ismi koy. Ama Kur'ân'da geçen her isim veya kelime de ad olmaz. Mesela Siccil isim olmaz. Çünkü katlanmış kitap demektir. Siccîn olmaz, çünkü cehennem zindanı demektir. Ebrar olur, iyiler demektir. İşte benim düşüncelerim bunlar. Herkes kendi çocuğuna, İslâmî bir isim seçer ama kimi de kızına Aleyna diye isim veriyor. Anlamını düşünmeden. Yahu aleyna isim değil, edat ile zamirin birleşimi bir kelimedir. Bizim aleyhimize demektir. Böyle bir isim olur mu?