SÖZLEŞME ŞARTLARINA UYMAK GEREK *** GÖNÜLDEN YAPILAN DUA VE İBADETLER KABUL GÖRÜR
Cuma, 07 Haziran 2013 00:00

SÖZLEŞME ŞARTLARINA UYMAK GEREK

Merhaba Hocam; dün aklıma bir şey takıldı size danışmak istiyorum. Ben özel sektörde çalışıyorum çalışma saatlerimiz esnek ve hocam imzaladığımız sözleşmede haftada 45 saat çalışma zorunluluğu var. Bu da günde 8 saate denk geliyor ve haftada bir gün iznimiz var. Sorunum bazen 8 saati doldurmadan çıkıyoruz ve bazen de 8 saati geçiyor. Ayrıca yazın hiç işimiz olmuyor. Ve haftada 2 gün izin yapıyoruz basın biriminde çalışıyoruz iki arkadaş haftada iki gün izin yaptığımız zaman şirketin haberi olmuyor. Acaba bunda kul hakkı yemiş oluyor muyuz? Ya da aldığımız ücretin bir kısmı haram mı oluyor.

Cevap: Sözleşme neyi gerektiriyorsa öyle yapmanız gerekir. İşveren izin verirse bir gün yerine iki gün izin yapa­bilirsiniz, yine işveren izin verirse 8 saatten az da çalışabilirsiniz ama bundan işverenin izin ve müsaadesi olması gerekir. Aksi takdirde aldığınız para helal olmaz. İslam dini dürüstlük ve ahde vefayı emreder.


 

GÖNÜLDEN YAPILAN DUA VE İBADETLER KABUL GÖRÜR

Hayırlı günler öncelikle. Bir arkadaşım evde dua ederken ve ya Kur'an okurken aile sakinleri televizyonu kapatmıyorlar. Bu şekilde edilen dua ve okunan Kur'an kabul olur mu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Esen kalın...

Cevap: Dua eden veya Kur'ân okuyan kimse, dışarıdan gelen seslerle ilgilenmez, gönlünü Allah'a vererek dua eder veya Kur'ân okursa elbette duası ve okuması Allah katında makbul olur. Başkalarının saygısızlığı kendisine zarar vermez.