HACI MUHARREM EFENDİ’NİN TEMSİLCİSİ VAR MI? *** KUL HAKKI PDF 
Cumartesi, 18 Mayıs 2013 00:00

HACI MUHARREM EFENDİ’NİN TEMSİLCİSİ VAR MI?

Hacı Muharrem Efendi hem din hem mana ilimlerinde yetişmiş (zül-cenaheyn: İki kanatlı) bir zat idi.

İşte benim demek istediğim de buydu. Böyle güzide insanlar malesef artık yok.

Kendisi bugün âhirete intikal etmiş ise de kendi yolunu devam ettirmek ve yöntemiyle ders vermekle görevlendirdiği kimseler vardır.

Hocam zamanımızda böylelerini bulmak maalesef çok zor. Bu zatların kimler olduğunu söyler misiniz? Bilmemiz açısından, mesela Elazığ merkezde kim vardır böyle muharrem efendinin halifesi. Varsa şayet intisap edip dualarını alalım.

Ama şayet böyle bir zat bulamazsanız, Hacı Muharrem Efendi, (Hak Yolu saliklerinin Seyir Defteri) adıyla sadeleştirdiğimiz kitabında kendi usulüne göre çalışanların manen yol alabileceklerini söylemektedir.

Bu kitabı nerde bulabiliriz sayın hocam. Ve artı böyle kendi başına süluk yapılmaktansa bir mürşidi kamilin tek bir teveccühü bundan daha evla değil midir? İnsana daha çabuk tesir etmez mi?

Cevap: Elbette bir mürşid-i kâmilin nazarını almak, insanın yolu kısa zamanda aşmasına yardımcı olur. Ama ortalıklarda şöhretle dolaşan insanlar gerçekten mürşid midir? Bir insanın mürşid olması öyle kolay değildir. Önce şeriat ilimlerini iyi bilmesi gerekir. Din âlimi olmayana irşad görevi verilmez. Ayrıca manen de yetişmiş, ahlaken olgunlaşmış olması gerekir. İşte öylesine irşad görevi verilir. Ben 50 yıldır Elazığ'dan ayrı yaşıyorum. Gerçi Hacı Muharrem Efendi'nin 15 yıl manevi hizmetinde bulundum ve son demlerinde de yanında idim ama Elazığ'da kendisinin temsilcisi olan birini bilmiyorum. Erzurum'da, Konya'da var idi ama onlar kendisinden önce vefat ettiler. Bu fakir de onun manevi tarafını taşıma imkânı bulamadım fakat imkânım ölçüsünde zahir ilimlerinden istifade ettim. Kendisi bu fakire manevi icazet de vermiş ise de ben kendimi Kur'ân ilimlerine vermiş bir adamım. Oturup da insanların hallerini gözetleyecek vakte sahip değilim. Elimden geldiği kadar Hacı Muharrem Efendi'nin kitaplarını yayınlayarak kendisini tanıtmaya çalıştım. Artık bizim yaşımız da hayli ilerledi. Bütün çabam Kur'ân ışığını insanlara sunmaktır. Selam ve sevgilerimle.


 

KUL HAKKI

Selamün aleyküm hocam; ben İstanbul’da yaşıyorum. Malum buranın hayat şartları biraz zor. Bir arkadaşımda öğrenci kartı var, yani onunla daha ucuz seyahat edebiliyorsunuz. (metrobüs normal vatandaş için 2,7 ama öğrenci için 1,2 ). Demek istediğim, ben öğrenci değilim, bu kartı kullanmadım, kullanırsam bu kul hakkına girer mi?. Saygılarımla...

Cevap: O kart öğrenciler için verilmiş indirim kartıdır. Siz öğrenci olmadığınıza göre o kartı kullanamazsınız, kullanırsanız devleti ve milleti aldatmış, yetim hakkına tecavüz etmiş olursunuz. Takdir size aittir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş