ÇOCUKLARA DİNİMİZİ NASIL ÖĞRETEBİLİRİZ? *** KUR’ÂN OKUMAK İÇİN... PDF 
Salı, 07 Mayıs 2013 00:00

ÇOCUKLARA DİNİMİZİ NASIL VE HANGİ ESERLERDEN YARARLANARAK ÖĞRETEBİLİRİZ?

Sayın Hocam, Kızım Amerika’da yaşıyor, bir yabancı ile evli ve 2 çocuğu var. Çocuklarını Tabii ki Müslüman olarak yetiştirmek dinimizi öğretmek istiyor, eşi de bunu doğru buluyor.

4 yaşına yaklaşan oğluna deniz kenarında otururlarken, "bizim bu güzel hayatı yaşamamıza müsaade eden Allaha ne kadar şükretsek az" demiş oğlu da: "Allah kim? Ben öyle biri ile daha tanışmadım....." demiş. Arkadan şu anda 1 yaşında olan bir kız kardeşi daha var, hocam, lütfen bize yol gösterebilir misiniz? Bu çocuklara en doğru şekilde Allah fikri nasıl anlatılır

Çocuk: "Biz niye domuz eti yemiyoruz?" diye soruyor (anaokulundan dolayı)

Bu hususta çocukların eğitimi ile ilgili olarak önerebileceğiniz bir kitap var mı, İngilizce veya Almanca da olabilir.

Saygılar sunar, size ve sizi okuyup eşsiz fikirlerinizden feyz alan bütün kardeşlerime hayırlar dilerim.     

Cevap: Sözünü ettiğiniz tarzdaki soruları çocuklar çok sorar. Bunda bir olağanüstülük veya sıradışılık görmüyorum. Çocuklara kolay dinî bilgi için "Müslüman’ın Cep Kitabı" adlı eserimi, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı çocuklar için Dini hikâyeleri okutmanızı tavsiye ederim. Çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar da vardır ama benim bildiğim kadarı ile bunlar Türkçedir. Siz isterseniz bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığına yazın, onlar size daha ayrıntılı bilgi verebilirler.


 

KUR’ÂN OKUMAK İÇİN ABDEST ALMAK BAŞI KAPATMAK GEREKİR Mİ?

Hocam, hayırlı günler diliyorum. Benim size sorum abdestsiz ve başı açık Yasin okuya bilir miyim?

Cevap: Kur'ân okumak için abdest almak şart olmadığı gibi başı örtmek de şart değildir. Yani Kur’ân’da böyle bir hüküm mevcut değildir. Ancak saygı için kadınlar başlarını örterler fakat dini bir gereklilik yoktur. Bu konuda bir kanıt da bulunmamaktadır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş