BANA GÖRÜNEN ŞEY NEDİR VE NE ANLAMA GELİR *** CAMİ ADLARI PDF 
Çarşamba, 01 Mayıs 2013 00:00

BANA GÖRÜNEN ŞEY NEDİR VE NE ANLAMA GELİR

Hocam, öncelikle Allah sizden razı olsun. Sizin ilminizden çok fayda gördük, sevilen sayılan bir ilim insanısınız. Hocam geçen sene sabah daha gün açmamış hava karanlık uyuyorum. Yattığım odada bir ses duydum, sanki bir emir gibi gür ve sert bir ses Âdem dedi, uyandım etrafa baktım, sanki odaya biri girmiş, bana sesleniyor. Baktım kimse yok. Şaşırdım, neyse yattım, tekrar gözlerimi kapadım, yine aynı ses gür ve sanki emir verir gibi “Âdem!” Dedi. Bu sefer kalktım, odada yine kimse yok. O arada sabah ezanı okunmaya başladı. Hocam bu geçen sene oldu. Geçen hafta yine gün açmamış uyuyorum birden uyandım, yatağımın yanında boyu 1.80 civarı bir varlık diyeceğim. İnsan görüntüsü yok, yuvarlak kafası olan yuvarlak ve büyük gözleri olan bir şey, onu yatağımın yanında gördüm, bana bakıyor. Birden korktum tabii ki birden bire oldu. Daha sonra korkudan gözlerimi kapattım. Açtığımda gitmişti ve o sırada yine sabah ezanı okunmaya başladı. Kalkıp namazımı kıldım. Hocam nedir bu neler oluyor? Bunun hikmeti nedir? Sizi sever ve sayarım, lütfen bana bir cevap. Şimdiden teşekkürler, Allah yar ve yardımcınız olsun...

Cevap: Size ruhani bir varlık görünmüş, bu sizin gönül gözünüzün açık olduğunu gösterir. Bana göre siz seher vakti kalkın, iki rekât namaz kılın, sonra yarım saat kadar "Allah, Allah" diye zikredin. Ama böyle yaparken Allah'tan başka bir şey düşünmeyecek ve O'ndan başka tüm varlıkları unutmaya çalışacaksınız. Sanıyorum bu usul size ferahlık getirir. Başka bir yorum bilmiyorum. Saadetler dilerim.

 


 

CAMİ ADLARI

Hocam selam olsun.

Bir sorum olacaktı size, camilere kişi adları koymak uygunmudur. Ankara`da yeni yapılan camiye değerli bir ilahiyatçının adı verilmiştir. O kişi 1951 yılında vefat etmiş. Kendisinin haberi de talebi de yok ise doğrumudur. Teşekkürler...

Cevap: Yeni yapılan bir camiye, İslâma hizmet etmiş salih birkişinin adını vermekte bir sakınca yoktur. İslâm tarihi boyunca bu hep yapılagelmkiştir. Başta Medine'deki büyük Camie, "Mescid-i Nebî: Peygamber" Mescidi denmektedir. Şam'daki büyük Camie Ümeyye Camii denmiştir. Hz.b Ömer zamanında yapılmış olan Mescide Ömer Camii denilir. İslam ülkessinin çeşitli bölgelerinde yapıylmış olan camiler böyle ünlü kişilerin isimlerini taşır. İşte Selimiyye, Süleymaniyye, Sulan Ahmet, Hacı Bayram Camii ve benzeri camiler.

Camie verilen şahıs isimleri, o kişinin adını yaşatmak ve hayır ile anılmasını sağlamak içindir. İslâm'ın özüne aykırı değildir. İslâma aykırı olan, cami içinde veya dışında ibadet ederken kişileri Allah ile kul arasına sokmak, insan veya herhangi bir yaratıktan yardım beklemek, onlara yalvarmak, onları tanrılaştırmaktır. Camie verilen ismin, ibadetin özü ile bir ilgisi yoktur.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş