KENDİNİ NİKÂHSIZ OLARAK TESLİM EDEN KADININ SORUSU *** BİR TAKDİR YAZISI
Perşembe, 25 Nisan 2013 00:00

KENDİNİ NİKÂHSIZ OLARAK TESLİM EDEN KADININ SORUSU

Hocam, ben eşimden ayrıyım. 2 yıldırdır birisiyle beraberim. Ve o adam da başka bir kadınla evli ama onunla hiç çocukları yok ve beraberlikleri de yok. Birlikte olduğum adam çok inançlı, hacca gidip gelmiş, sürekli tesbihli, namazında niyazında bir insandır. Fakat karısı Alevi mezhebinden olduğu için sürekli içki içmek isteyip, Allah'a karşı yaşamak istiyor. Ben de abdestimde namazımda bir kadınım; beni çok sahipleniyor, dini nikâh yapmasını istiyorum ama kimsenin haberi olmadığı için ikimiz yapabilir miyiz dini nikâhımızı. Karısı gitmese bile dini nikâhımızı yapabilir miyiz? Görüştüğüm adam çok inançlı ve ondan tarafa bir ayrılık gelmesini istemiyor, karısı ayrılmak isterse bunun günahı bana geçer mi? Ben hiç para pul vaadler beklemiyorum, sadece dini nikâhımı yapmak istiyorum. Bana Allah huzurunda karısı olarak kabul ettiğini, şerefim ve namusum olduğunu söylüyor. Ben çok huzursuzum onun söylediklerine inanıyorum. Ve bu insanı tanımadan 7 ay önce rüyamda görmüştüm, o yüzden huzursuzum, ne yapmam gerekiyor? Çok seviyorum ve güveniyorum, çaresizim. En çok onun Allah inancını seviyorum. Çok acil cvp istiyorum hocam nolursunuz.

Cevap: Ben sana ne diyeyim kızım, adamın tesbihli namazlı olduğunu, hacca gittiğini söylüyorsun, sonra da seninle birlikte yaşadığını ifade ediyorsun? Bu nasıl tesbih namaz ki nikâhsız olarak bir kadınla beraber yaşıyor bu tesbihli namazlı, üstelik hacı adam? Açıkça adam seninle zina ediyor. Ortada ne resmi, ne dini nikâh var. Siz birlikte yaşıyorsunuz. Bunun adı nedir, zina değil mi? Ben ne diyebilirim? Adam seninle yaşamaya kararlı ise en azından şahitler huzurunda dini nikâh kıyar. Onun resmi karısı buna razı olmasa da dini nikâh geçerlidir ama adam gerçekten samimi midir? Seni kullanıp kullanıp sonra paçavra gibi atmayacağından emin misin? Adamın karısı duyarsa sonuç ne olur? Bunları düşün de ona göre tavrını belirle. Ben size bir öneride bulunamam.


 

BİR TAKDİR YAZISI

Hocam, yıllardır onca âlim arasında yaptığım karşılaştırmalı analiz neticesinde, sizin yorumlarınızı, kendi yolum (mezhebim) yapmaya karar verdim. Artık biri mezhebimi sorduğunda, "ben, Süleyman Ateş hocanın yorumlarına tabiiyim" diyorum. İlk başta şaşıran çok oluyor ama sonrasında mezhebin ne olduğunu anlatınca, onlarda bana hak verip "zaten bu mezhep taassubuna hiç akıl erdiremezdim" gibi karşılıklar veriyorlar.

Cevap: Bülent Bey, Allah yardımcınız olsun. Doğru din Kur'ân dinidir. Çabamız insanlara Kur'ân yolunu göstermektir. Ne mutlu bu yolda yürüyenlere. Selam ve sevgilerle...