İLAH İSMİ ÜZERİNE *** BİREYSEL EMEKLİLİK VE KATKI PAYI
Çarşamba, 24 Nisan 2013 00:00

İLAH İSMİ ÜZERİNE

Merhaba sayın hocam, yazılarınızı her gün merakla takip etmekteyim. Farklı sitelerden araştırmalar yapıyorum. İslam’dan önce al-ilah isminde bir put varmış. Bunun adı şimdiki Allahmış. Bu doğru mudur şimdiden teşekkürler...

Cevap: Bu gayri ciddi bir savdır. İslâm'dan önce hem el-İlâh vardı, hem de Allah vardı. el-İlâh tanrı demektir. Hem Allah için hem de aracı tanrılar için kullanılan bir isimdir. Ama Araplar Allah adını sadece evrenin yaratıcısı için kullanmışlardır. Bunun Kur'ân'da pek çok kanıtı vardır. Siz mademki araştırmacısınız, hem de Internet(!)ten araştırma yapıyorsunuz, bunu bilirsiniz. Şunu iyi bilin ki Internette yazılanların çoğu öyle ciddi şeyler değildir. Bilgisini onlara dayandıranlar hayallerle avunurlar. Araştırma yapıyorsunuz Ansiklopediler var, bilim kaynakları var. O kaynaklardan araştırma yapın. Şunun bunun saçma sözlerini bilim kaynağı kabul etmeyin.

 


 

BİREYSEL EMEKLİLİK VE KATKI PAYI

İyi akşamlar hocam, Bireysel emeklilik için yapılan yatırımın sonunda bankadan toplu olarak alınan ödeneğin içindeki devlet katkı payı olarak ödenen artı paranın hükmü nedir? Yani hocam yaptığım birikimden fazla para almak ta fazla olan miktar haram mı dır. Teşekkür ederim.

Cevap: Bu konuda millet meclisince çıkarılan bireysel emeklilik yasasının hükümleri ne diyorsa öyle yapmak geçerlidir, helaldir. Devletin katkısı kanunla saptanmıştır. Kanunun yapan milletin vekilleridir, dolayısıyla millettir. O halde kamunun helal saydığını kim haram sayar? Kur'ân'da ülülemre itaat de Allah'ın vurgulu emridir.