BİR HURAFE ANLATIM ÜZERİNE
Cuma, 12 Nisan 2013 00:00

BİR HURAFE ANLATIM ÜZERİNE

Merhaba Değerli Hocam,

30-03-2012 tarihli Nihat Hatipoğlu`nun sunduğu "Dosta Doğru" programını İnternetten video kaydını izledim. Program sonunda Peygamberimizin şefaati`nin olmadığını söyleyen bazı arkadaşların olduğunu, bunların yanlış yaptığını ve bununla ilgili bir hadis olduğunu, bu hadisinde “Kabir azabını ve peygamber şefaati olmadığını söyleyen kişinin de dinden çıkmış olacağını belirten bir açıklaması var.”

Şimdi ben buradan size soruyorum Hocam. Allah huzurunda, Âhiret Gününde, Peygamber hâşâ Allah`mı da bize yardım edecek? Kur’ân`da bu nerede, hangi âyette yazıyor ki de devamlı bunlar söyleniyor. Fatiha suresinde `Din (ceza ve mükâfat) gününün sahibidir O, yalnız sana kulluk eder, yalnız Senden yardım dileriz` veya Yunus suresi 3. ayet: “Rabbiniz O Allah'tır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a istiva etti (kuruldu). Emri tedbir (buyruğunu) icra eder (yaratıklarını yönetir). O'nun izni olmadan hiç kimse şefaat edemez. İşte Rabbiniz Allah budur. O'na kulluk edin, düşünmüyor musunuz?” Veyahut da Secde suresi “Allah’tır ki gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yaratmış, sonra arş üzerinde egemenlik kurmuştur. O'nun dışındakilerden size ne bir dost vardır ne de bir şefaatçi. Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız?” Zümer Suresi 44. Ayet: De ki: "Şefa'at tamamen Allah'ındır (yardım ve destek yalnız O'ndandır). Göklerin ve yerin mülkü O'nundur. Sonra O'na döndürüleceksiniz.", Necm Suresi 26. ayet: “Göklerde nice melek var ki onların şefa'ati hiçbir işe yaramaz. Meğer Allah'ın dilediği ve razı olduğu kimseye izin verdikten sonra olsun (ancak o zaman şefa'atin faydası olur).” Ve daha birçok âyet var ki bununla ilgili hiçbir yerinde Peygamberimizin ne adı geçiyor, ne de başka peygamberlerin adları geçiyor. Bana göre en güzel örnek A’raf suresi 53. ayetinde: “ ...Rabbimizin elçileri gerçeği getirmiş. Şimdi bizim şefa'atçilerimiz var mı ki bize şefa'at etsinler,...” Bu ayette `Rabbimizin`in elçileri` diyerek peygamberlerden bahsediyor ama kesinlikle peygamberlerin şefaat yapacağına dair hiçbir delil yok.

Kur’ân`da daha birçok ayet var bu `şefa'at` konusu ile ilgili. Hiçbir ayette geçemez miydi Peygamberimizin ismi, eğer böyle bir durum olsaydı? Bizler bilemeyiz tabii ki kimin kime yardım edeceğini Âhiret yurdunda. Eğer Allah dilerse Peygamberimiz bize yardımcı olur ama bizler ancak elimizdeki Kur’ân ayetlerine göre konuşabiliriz şu an için. Eğer hadislerden yola çıkarak hareket edeceksek bende onlara şu hadisle karşılık veririm. Peygamberimizin kızına cennete girme konusunda `ben bile sana yardım edemem Fatıma` dediğinde o zaman Peygamberimizin şefa'at`i herkese işliyor da Kur’ân ayetlerini iliklerine kadar yaşayan Peygamber kızından mı esirgeniyor?

Eğer İslam dini Kur’ân ayetleri değil de sadece Hadisler üstüne kurulu ise, ben Allah huzurunda şuan söylüyorum ben bu İslam dinine mensup değilim. Eğer Kur’ân ayetlerine ve Peygamberimizin sünnetine dayalı bir İslam dini varsa yine Allah huzurunda söylüyorum ki benim Dinim İslam, Peygamberim de Hz. Muhammed’dir. Saygılarımla...

Cevap: Çok kimse tv.lerden İslam öncesi şirk dinini aşılamaktadır. Öyle nemalanıyorlar dinden. Çıkar duygusu Kur'ân dinini gölgeleyip şirki üste çıkarmaktır. Halk da gerçeğe değil hurafeye rağbet ediyor.