TEHECCÜD NAMAZI SADECE HZ. PEYGAMBER’E Mİ MAHSUS? *** ÂDET GECİKTİRİCİ İLAÇ...
Perşembe, 11 Nisan 2013 00:00

TEHECCÜD NAMAZI SADECE HZ. PEYGAMBER’E Mİ MAHSUS?

Muhterem hocam, bilgilerinizle aydınlanmaya ihtiyacımızdan dolayı rahatsızlık veriyoruz, hakkınızı helal ediniz.

Sorum....1- İsra 79 a göre teheccüd namazı sadece peygamber efendimize verilen vazifemidir, biz aciz kullara yansıması nedir..(farz, nafile)

Sorum...2- Kur’ân-ı kerim, muhtevası biz Müslümanlara farz değil midir? Kur’ân’da bahsedilen her ayet-i kerime bize farz değil midir? Saygılarımla Allah razı olsun...

Cevap: Bu konuda o kadar çok yazdım ki, siz okumamışsınız, onun için soruyorsunuz. Lütfen eski yazılarımı okuyun. Kur'ân'da Peygamber'e olan emir, bütün ümmeti kapsar. Peygamber'e "Namaz kıl!" emri ümmeti de namazla mükellef kılar. Kur'ân'da çoğu Peygamber'in şahsına yapılan hitapların, ümmeti bağlamadığı varsayılırsa o zaman kimse namaz kılmaz, zikretmez, dinin birçok emriyle yükümlü olmaz. Bunun mantıklı yanı var mı? Özetle gece namazı hem peygambere, hem de ümmetine farzdır. Zaten Kur'ân namaz vakitlerini üç olarak belirlemiştir: Gündüzün iki ucu (sabah-akşam) ve gece ortası ki bu gece ortası namaza, Bakara 238. âyette şöyle vurgu yapılmıştır: "Namazları ve orta namazı koruyun, gönülden bağlılık ve saygı ile Allah’ın huzuruna durun."

 


 

ÂDET GECİKTİRİCİ İLAÇ ALMAK GÜNAH MI?

Ben evli çocuklu bir bayanım. 2 yıldır her kandilde âdet görüyorum. Âdet geciktirici kullansam günah mıdır? Bir de annemle aramızda hiç münasebet yokken, haksız halde bedduasını alsam kabul olur mu? ve annem bütün hayatımı etkileyecek günah işlememe sebep olacak haksızlıklar yapmıştır, hiç günahım, suçum yokken beddua ediyor sürekli geçerli olur mu? Evlatlar arasında beni hep dışladı, sevmiyor gibi beddua ediyor sürekli ve hakkımı helal etmiyorum diyor sürekli..

Hocam bunların cevabına çok acil ihtiyacım var. Hayırlı günler...

Cevap: Anne durup dururken çocuğuna beddua etmez. Ediyorsa bunun mutlaka bir sebebi vardır. Annenize karşı daha yumuşak ve saygılı davranın. Siz kendi açınızdan kendinizi haklı görebilirsiniz ama bir de onun açısından bakınız, onu da böyle antipatik bir tutuma iten sebepler vardır muhakkak. İşte siz o sebepleri kaldırmaya çalışın. Annenizin duasının kabul edilip edilmeyeceğini ben nereden bileyim? Onu Allah bilir. Ama kişinin kızgınlık sonucunda çocuğuna beddua etmesi, hemen kabul edilmez. Çünkü Allah bilir ki o duası kabul edilse yine o beddua edenin canı yanar. İçi kan ağlar. Hangi anne baba çocuğunun sıkıntılar içine düşmesinden memnun olur, sevinç duyar ki! Ama siz annenizi kırmamaya çalışın.

Adet geciktirici ilaç almanız günah değildir ama buna ne gerek var? Âdet ibadete engel olmaz. Âdetli olsanız da güzelce abdest alıp ibadetinizi yapar, dua edersiniz. Âdet bir mazerettir. Özürdür. Özürlü olan kimse ibadetini yapar. Ancak her namaz vakti için abdest alıp o vakit içindeki ibadetlerini yapar. Bunu pek çok yazdım ama aynı şeyler sorulup duruyor.