SABAH NAMAZI *** BİR TAKDİR VE TEŞEKKÜR MAİLİ
Salı, 02 Nisan 2013 00:00

SABAH NAMAZI

Selamünaleyküm sayın hocam, Allah günah yazmasın, benim bir sıkıntım var, yaz aylarında sabah hamazı vakitlerinde sıkıntı yaşıyorum. Örnek olarak verdiğim vakitler şu an kaldığım yerin zamanları İmsak 3.42 / Günes 5.09 / Yatsı 23.05.

Ben yatsı Namazını kılıp yatasıya kadar saat 12´yi geçiyor ve bir de zor uyuyabiliyorum ve sabah namazı için 4:30 tekrar kalkıp namazımı kıldıktan sonra yatıyorum ve tam uykuya dalarken saat 6.30’a geliyor ve ben tekrar kalkmak zorunda kalıyorum.

Bu şekilde sabahtan akşama işyerinde zor geçiriyorum; devamlı uykum geliyor ve kendimi, ancak hafta sonu toparlayabiliyorum. Okuduğum bazı yerlerde sabah Namazı güneş doğduktan sonra da kılınabilineceği yazılıyor, tabi en iyisi vaktinde kılmak.

Ben çalışmaya mecburum ve yaz aylarında kesintisiz 4-5 saat uyuma imkanım olmadığından bu bir özür sayılır da sabah Namazımı güneş doğduktan sonra kılabilir miyim, yoksa günah işlemiş olur muyum?

Cevap: Vaktinde kalkamazsanız, Sabah namazını güneş doğduktan sonra kılarsınız ama bunu böyle alışkanlık haline getirmek asla doğru değildir. Kur'ân bu namaz için Kur'ânel-fecr (şafak vaktinin namazı ve duası) der. Bu namazın asıl vakti, şafak atımı ile güneşin doğmadan önceki vakittir. Ve en makbul namaz bu namazdır. Ama herhangi bir sebeple sabah namazını vaktinde kalkamazsanız, güneş doğduktan sonra yine tam olarak kılarsınız.

 


 

BİR TAKDİR VE TEŞEKKÜR MAİLİ

Saygıdeğer Hocam, internet sitenizde Bakara 184. ayetin meali için yazmış olduğunuz yazıdan ötürü size bir kez daha bu mukaddes dinin ve Kur’ân’ın yalın ve gerçekleri çarpıtmadan insanlığa aktarılması hususundaki yardımlarınız­dan ötürü teşekkür eder; nice sağlıklı uzun ömürler dilerim. Cenab-ı Hak sizden razı olsun. Ellerinizden öperim, Saygılarımla,..