BİR TEK SÖZLE KADIN BOŞANMAZ *** SALÂT-I TEFRİCİYYE VE SALÂT-I MÜNCİYE DUALARI
Pazartesi, 01 Nisan 2013 00:00

BİR TEK SÖZLE KADIN BOŞANMAZ

Hocam, eşimle daha önce iki kez farklı zamanlarda tartıştık ve bana “Beni boşa” dediği için farklı zamanlarda “Boş ol!” dedim; daha sonra birbirimize döndük. Bu iki kez olandan sonra boşanmış olduk mu? Ayrıca 3. kez “Boşa beni” dedi, yine ve tartışmada dedim ben de. Rahatsızlık döneminden sonra birlikte olmuştuk. Bundan sonra 3. kez “Boş ol!” demiştim. Şimdi kafam çok karışık, ne oldu bizim durumumuz? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Cevap:Anlaşıldığına göre siz dini nikâhı pek ciddiye almıyor ve ikide birde eşiniz kızınca kendisini boşamanızı istiyor ve siz de hemen "Boş ol!" diyorsunuz. Bu tür davranış dini hafife almak demektir. Bu davranışlardan vazgeçin. Boşana­cak­sanız, mahkemede dava açar, adam gibi boşanırsınz. İkide birde "Beni boşa!", "Haydi boşadım" sözlerinin ciddiyeti var mı?

Her ne ise Kur'ân'ın anlattığı boşama, böyle kızgınlıkla ve bir anda söylenen sözle olmaz. Boşamaya kararlı olan, kadının âdet görmesini bekler, âdetinden temizlenince ona yaklaşmadan "Boşsun!" der. Bekler, kadın bir âdet daha görür, temizlenir. Adam kararlı ise yine bu ikinci temizlik sırasında cinsel ilişkide bulunmadan "Boşsun!" der. Bu temizlik süresi de hiç cinsel ilişki olmadan geçer. Kadın yine âdet görür, üçüncü temizlik süresine girer. Adam kararlı ise yine yaklaşmadan kadına: "Boşsun!" der. 3. âdet görünceye kadar bekler. 3. âdet dönemi de girince kadın tamamen boş olur ve artık özgürdür, gider, istediği kişi ile evlenir veya hiç evlenmez. Artık bundan sonraki davranışı kadının hür iradesine bağlıdır. Sizin anlattığınız şekilde boşama olmaz. Zaten sizin sözlerinizin hiç ciddiyeti de yoktur. Oyuncak gibi, hemen kızınca “beni boşa” diyor karınız. Boşanmak istiyorsa ve siz de boşamak istiyorsanız dinen boşama yöntemi böyledir. Bir tek sözle ve bir anda söylenen sözle kadın boşanmaz. Kadının boşanma işlemi ancak üç ay içinde tamamlanır. Çünkü Talak Suresinin 1. Âyeti, kadınların, temizlik süreleri içinde boşanmalarını ve sürenin sayılmasını emretmektedir. Bu tür boşama işleminin de Bakara Suresinde 2 kez olacağı, 3. boşamadan sonra artık kadının hür kalacağını bildirmektedir. Bu konuda pek çok yazı yazdım ama siz herhalde okuyamadınız. Bir daha talak kelimesini ağzınızda pelesenk etmeyiniz. Dine karşı saygısızlık yapmış olursunuz.

 


 

SALÂT-I TEFRİCİYYE VE SALÂT-I MÜNCİYE DUALARI

Sayın Hocam, “Salât-ı Tefriciye” ve “”Salât-ı Münciye dualarının içten ve inanarak okunması ile Allah’tan dilediklerimizin gerçekleşmesinde etkili olacakları söylenmektedir. Salât-ı Tefriciye duası için de “4444 Dua” sayısı verilmiştir. Bahsi geçen duaların okunması kim tarafından önerilmektedir? Ayrıca bu duaların hikmeti, tekrar sayısı ve duaların kabul olmasındaki etkilerinin dinimizdeki yeri hakkında bilgi verebilir misiniz? Saygılarımla...

Cevap: Ben henüz o duaların öyle bir etki yapacağını öğrenemedim. Dua ne zaman etkili olur? Bütün samimiyyetinizle yalvarmanız halinde. Duanın sözlerinden çok, sizin samimiyyetiniz, içtenliğiniz önemlidir. Zaten 4444 şeklinde okunacak bir salavavat yoktur. Uydurmalara bel bağlamayınız. Bu millet ne kadar bu 4444 rakamına kafayı takmış, bağlanmış, anlayamıyorum, sekiz yıldır bana hep bu uydurma soruluyor. Türk milletinde okuma özrü var. Okumuyorlar, bilgilenmiyorlar, kulaktan dolma sözlere bağlanıyorlar. Şunu iyi bilmek lazımdır ki ne Salât-i Tefrîciyye, ne de Salât-i Münciye adlı salâtlar, Hz. Peygamber’in sözleridir. Peygamber’in, kendi kendisine böyle duâlar etmesi ve övgüler yağdırması mantıklı olabilir mi? Peygamber’in söylemediği bir sözün de mutlaka kabul edilme garantisi yoktur. Okunan salâtın veya duanın kabulü okuma sayısına değil, okuyanın samimiyyetine bağlıdır. Kabul edecek olan da Allah’tır. Allah’ın, bu salâtları okuyanların dileklerini kabul edeceği hakkında ne Kur’ân vahyi vardır ve ne de Peygamber sözü. Şunun bunun sözü de hiçbir duanın kabulü için garanti olmaz. Maalesef avamın çoğunluğu, hurafeler içinde yüzüyorlar. Allah doğru yolu göstersin.