RUH ÇAĞIRMA
Pazar, 31 Mart 2013 00:00

RUH ÇAĞIRMA...

Sayın Ateş, sizden okuduklarım, arada danışıp sizden yanıt aldığım konular İslâm’a karşı düşüncelerimde apayrı bir açıklık yaratıyor. Bir bilim insanı olmanızın ötesinde bu yönünüzün takdiri Allah katında yapılır umarım. Size her zaman minnettar olacağım.

Size bir süredir biraz merak, biraz da tesadüf sonucu karşılaştığım bir konuyu danışmak istiyorum. Ruh çağırmalar! Bunların şarlatanlık ve safsata olanlarının varlığı su götürmez. Ancak çevremde hayatında bir şekilde bu olayı deneyimlemişler. Çeşitli kitaplarda söz edilen tecrübeler sonucunda aklıma sorular takıldı. Bu durumun aslı olabilir mi? http://gizliilimler.tr.gg/ sitesinde celseler başlığı altında bu konuda yapılmış çalışmalar anlatılıyor. Elbette bu tarz şeylere inanmam olası değil ama bunun özünü sizden duymak isterim. Bazı ruhların rüyalarla kendilerini gösterdiğini, bizi gördüklerini ama seslerini duyamayacağımızı ve onları görmemizin neredeyse imkânsız olduğunu söylemiştiniz. Bu sitede özellikle intihar ederek ölenlerin dünyada bedensiz gezindikleri ve öldüklerini anlayamayıp çok acı çektikleri söz konusu ediliyor. Sorumu özetlersem, ruh çağırma seansları birer can sıkıntısı giderici eğlenceden mi ibaret yoksa sonuçları çok tehlikeli bile olabilen bir durum mudur?

Bu konuda vereceğiniz bilgiler çevremde bu olaya meraklı birçok insan için de cevap olacak... Ben akıl yoluyla bunu kabullenemesem de içimde bazı şüpheler söz konusu. Teşekkürler. ....

Cevap: Ruh ölümsüzdür. Ölmüşlerin ruhları, ruha özgü daha aydın veya daha karanlık ve çirkin bir bedenle varlıklarını sürdürürler. Ruhlarla iletişim ancak basiret yoluyla yani gönül gözünün açılmasıyla veya rüya yoluyla olur. Ruh çağırma seanslarında gelenlerin ruh olduğuna inanmıyorum. Dünyada insan ruhlarından ayrı olarak cinler de vardır. İşte o seanslarda gelip kendilerini bir velinin veya büyük insanın ruhu olarak takdim edenlerin çoğunun cinler-şeytanlar olduğu kanaatindeyim. Bu hususu tecrübeleriyle bana anlatanlar olmuştur. Ama benim böyle ruh çağırma diye bir deneyimim olmadı. Siz isterseniz o meclislerde Eûzu besmele çekin, Allah'a sığının bakalım ruh diye gelenler duracak mı?

Bu konuda geniş bilgi için "Görünmez Âlemin İzleri" adlı eserimi okumanızda yarar vardır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş