Kocası dine önem vermeyen bir hanımın sıkıntısı
Salı, 05 Mart 2013 00:00

Kocası dine önem vermeyen bir hanımın sıkıntısı

Hocam aklım çok karışık, yardıma çok ihtiyacım var.

Ben 7 yıllık evli, 1 yaşında ikiz çocukları olan bir bayanım. Evlendikten bir süre sonra eşimin sadece Allah’a ve ahirete inandığını öğrendim.

Konuyu onunla biraz konuşmaya çalışsam hem o konuşmak istemiyor " Ben kendimi bile çözemedim diyor" hem de sanırım ben duyacaklarımdan korkuyorum. Ahirete ve Allah’a inandığını kendi söyledi.

Ama o zamandan beri içim içimi yiyor (5 sene oldu) , araştırıyorum böyle bir durumda ne yapmam gerekir, diye bazı kaynaklar benim de dinden çıkacağımı filan yazıyor.

Artık çıldırma noktasına geldim. Boşanmayı düşünüyorum ama ona bu yüzden boşanacağım desem bu sefer onu iyice İslam dininden soğutmuş olacağımdan korkuyorum. Öte yandan iki çocuğum var, onların iyi bir müslüman olarak yetişmesini istiyorum. Kendisi İslamiyete göre yetiştirirsin diyor ama emin olamıyorum.

Ayrıca kendimin de bu yüzden Allah tarafından cezalandırılacağını düşününce daha çok korkuyorum. Gerçekten evli kaldığım sürece dinden çıkar mıyım?

Eşim benim ibadetime karışmaz, kurban bayramında kurbanını keser ama onun dediğine göre sadece çevremizde ihtiyacı olan insanlara faydalı olması için yoksa din gereği değil.

Fitremizi verir ama gene insanlara iyilik yapmak için. Hocam bu yüzden evliliği mi bitirmeli miyim? Evli kalırsam Allah tarafından büyük günah işlemekten çok korkuyorum. Ama bu yüzden boşanırsam da eşim hakkında Allah tarafından verilmesi gereken bir kararı vermiş gibi olup daha büyük günaha mı girerim? Sonuçta Allah’la kul arası girmiş gibi mi olurum.? Hocam yardım lütfen...

Cevap: Hanımefendi, Kur'ân'a göre herkes kendi günahından sorumludur. Ne baba çocuğunun günahından sorulur, ne de çocuk babasının günahından. Günah ve sevap bireyseldir. Eşiniz Allah'a ve âhirete inanıyorsa zaten eylemli olmasa da mü'min sayılır. Hadise göre "Allah'tan başka tanrı olmadığına inanan ve bunu söyleyen kimse sonunda cennete gider." Eşiniz dinin gereklerine uymuyorsa sorumluluk ona aittir. Bu yüzden boşanmanız ve çocuk çocuğunuzu perişan durumda bırakmanız asla doğru olamaz. Sizin kocanız Firavun'dan daha kötü olamaz. O kadar zalimliğine rağmen Firavun'un karısı onun zulmü altında sabrından dolayı dünya kadınlarına örnek gösterilmiştir. Bakanız âyet onun hakkında ne diyor:

"Allah inananlar hakkında da Firavun'un karısını misal verdi. O şöyle demişti: ‘Rabbim, bana katında, cennetin içinde bir ev yap! Beni Firavun'dan ve onun yaptığı işlerden kurtar’!" (Tahrîm Suresi: 11)

Sen içinden boşanmayı ve o kendini bilmez kişilerin fetvalarını sil at, çocuklarını güzel yetiştirmeğe çalış, eşinle de güzel geçin. Zaman gelir, o da doğru yolu bulur. Zaman her şeyi düzeltebilir. Sabreyle ey Tanrı kulu, Allah kerimdir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş