Allah’a ve âhirete inanan cennete gidebilir mi?
Salı, 28 Haziran 2011 01:00

Allah’a ve âhirete inanan cennete gidebilir mi?

 Hocam, bir insan hiçbir dine inanmasa ama Tanrıya ve ahirete inansa kurtuluş ehli olabilir mi? Tanrıya inanıp dinlere inanmayan biriyle evlilik caiz midir? (Barış Yılmaz)

Cevap: Kur'ân'a göre Allah'a inanmayan insan müşriktir. Şirkin de en büyüğünü yaşamaktadır. Çünkü o kendi egosunu tanrı yapmış, kendisine çok üstün akıl, çok büyük güç vermiştir. O kadar ki Allah'a hiç ihtiyacı yoktur. Onun için Tanrıya inanmaz. Böyle bir insanla evlenmek dinen caiz değildir. Ben sorunuza göre dinin hükmünü söylüyorum. Kanunen elbette evlenir.

Ama Allah'a, âhirete inanıp güzel iş yapan, güzel ahlak sahipleri de kurtuluş ehli olabilir. Bakara 62, Maide 69. âyetlere bakınız.

 

KİM EN ÜSTÜN konusuna dair;

Çok Saygıdeğer Hocam, Vatan Gazetesindeki köşenizde 24-25 Ağustos tarihlerinde, bir soruya cevaben yazdığınız "Kim En Üstün" konulu yazılarınızla Allah katında sizin de öyle bir kul olduğunuza dair inancım emin olmak derecesinde arttı. Zaten benim ve eminim pek çok kişinin kalbinde de çok özel, kıymetle bezenmiş bir yeriniz var.

Bu yazınız son yıllarda yazılmış en anlamlı, en güzel ve öğretici dini makaleydi. Bizleri aydınlattığınız için,( bir takım konularda devamlı surette sorulduğu halde yine de cevaplayarak) sabır gösterdiğiniz için hakkınızı bizlere helal ediniz hocam. Size sağlıklı sevgi dolu bir ömür dilerim. Hakan GÜLLÜHAN

Cevap: Teşekkür eder, sağlık ve başarılar dilerim Hakan Bey.