Dua etme ile alakalı *** Dini nikâh
Cuma, 26 Ekim 2012 00:00

Dua etme ile alakalı

Hocam, yedi uyurların ruhuna dua edebilir miyim? Sanırsam yedi uyurlardan biri köpek (kıtmir). Köpeğin de adını söylesem dua ederken bir sakıncası olur mu?

Cevap: Yedi uyurların kimler olduğu belli değildir. Onların isimleri hakkındaki yazılar hayalden ibarettir. Köpeğin ruhuna dua edilmez. Hem derdiniz ne? Yedi uyurlar denen kişiler Hıristiyan azizleridir. Müslümanlar tükendi mi ki Hıristiyan azizlerin ruhuna dua ediyorsunuz? Bırakın böyle şeyleri de sadece Allaha yönelin Allah’a.


Dini nikâh

Sayın hocam, yazılarınızdan çok faydalanıyorum. Allah size uzun ömürler versin. Hocam bir mecliste dini nikâh konuşulurken, bir arkadaşımız eğer şahit kadın olacaksa; iki tane olması gerekir, çünkü iki kadın, bir erkeğe eşdeğerdir dedi bu konudaki düşüncelerinizi açıklarsanız çok memnun olurum. Bu vesileyle saygılarımı sunarım.

Cevap: İki erkek olmadığı takdirde iki kadın bir erkek şartı sadece borç alıp verme gibi o zaman kadınların ilgi alanı dışında kalan finans sorunları hakkındadır. Diğer konularda, nikâhta bir erkeğe iki kadın şartı yoktur. Bazı konularda tek kadının şahitliği de yeterlidir. Doğum, çocuğun nesebinin ispatı gibi.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş