İstanbul elbet feth olunacaktır. *** Muhammedî olmak yeter
Çarşamba, 24 Ekim 2012 00:00

İstanbul elbet feth olunacaktır

Sayın Hocam. “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker” ve “Önce İstanbul sonra Roma fethedilecek” hadisleri senet ve metin açısından ne kadar sağlamdır? Bu hadisin F.S.Mehmet için söylendiği halk arasında bilinir. Fakat miladi 665 ile 970 arası İstanbul’un 9 kez Müslümanlar tarafından kuşatıldığını biliyoruz. İlk önce Emeviler fethetmiştir İstanbul’u. Büyük olasılıkla Emevileri yüceltmek amacıyla bu sözün uydurulduğunu düşünüyorum. Ayrıca Hattabi de bu hadisin uydurma olduğunu eserinde bildirmişti. Ve Peygamberimiz de geleceği bilemeyeceğine göre bu şekilde söylenmiş olamaz.

Bu konuya nasıl bakmamız gerekiyor? Emevi/Abbasi döneminde 9 kez kuşatıldığına göre neden F.S. Mehmet hakkında söylendiği bildiriliyor? Saygılarımla.

Cevap: Sitemize girip sorulara cevaplarımı orada bulabilirsiniz.

Bu uydurma hadislerin ne senedi sağlam, ne de metni sağlam. Hele daha sonra Roma fetholunacaktır sözü yalanın en büyüğüdür.


 

Muhammedî olmak yeter

Hocam Allah sizden razı olsun yardımınız için çok sağ olun. Ben Allahın mucizelerine ve kerametlerine inanıyorum Alevi olmam bazen elimi kolumu çok bağlıyor insanlar ön yargılı davranıyor aman Hocam sizde insanlara, alevi diye ön yargılı olmayın bütün herkes böyle değil. Namazını kılıp da ibadetini yerine getirenler de var tabi size bu şaraptan içeriz diyen adama da Allah akıl versin. Ne diyeyim ben utandım bu insan adına. Bazen çok saçma sapan şeyler duyuyorum insanlardan. Hele ateistlerden vallahi billahi korkmaya başladım bu düşüncelerden imanı kaybetmenin çok kolay olduğunu anladım. Sizce ne yapmalıyım? Ben ateistlerle tartışmaya girmiyorum ve Alevilerle, gerçi beni pek sevmezler din konusunda çok soru sorduğum için.

Hocam ben liseden beri dikkat ederim bu hususlara ilk defa camiye gittiğim günü hiç unutamam nasıl rahatlamıştım, o gün içim huzur dolmuştu. Sevgili hocam bana ne okumamı tavsiye edersiniz imanımın ve inancımın kuvvetlenmesi için. Çok dua ediyorum, siz de dua edin Sevgili Hocam İnşallah doğru yolu bulur, çok başarılı olur ve herkeslere faydam dokunur İnşallah. Allah razı olsun sizden...

Cevap: Her zaman söylerim, ne olursan ol ama Kur'ân'ın emirlerine teslim ol. Falan veya filan mezhep önemli değil. Muhammedî olmak yeter. Ne demek Muhammedî olmak, Hz. Muhammed gibi Kur'ân'a göre hareket eden Müslüman olmak demek. Hz. Muhammed'in ahlakı, yaşam tarzı Kur'ân idi. Ama Ali'yi sevmek anlamında Alevilik kastediliyorsa zaten hemen bütün Müslümanlar Alevidir. Ali'yi sevmeyen bir Müslüman tahmin etmiyorum.

Doğru dürüst Kur'ân meali oku. "Yeni İslâm İlmihali" adlı kitabımı, bir de "Görünmez Âlemin İzleri" adlı kitaplarımı okumanda yarar var. Allah Hak yolunu açık etsin.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş