BAYRAMI BEKLERKEN ....
Salı, 16 Ekim 2012 00:01

BAYRAMI BEKLERKEN ....

Değerli kardeşlerim, güney komşumuz Suriye’de bir felâket yaşanmaktadır. Her gün, halkını acımasızca katleden Suriye yönetiminin zulmünden kaçan yüzlerce insan ülkemize sığınmaktadır. Bugün ülkemize sığınanların sayısı yüzbini bulmuştur. İşte bu insanlara yardım etmek dinimizin gereğidir. İnsan Suresinde Allah rızası için yetîme, yoksula ve esîre yardım eden mü’minler övülmektedir. Sığınmacılar arasında yaralılar, yetîmler, malını mülkünü bırakıp yoksulluğa mahkûm olan kimseler vardır.

Değerli kardeşlerim, işte asıl sevap, tüm mal varlığını bırakıp ülkemize sığınan bu insanlara yardım etmektir. Kurban kesmek isteyenlerin, Kızılay veya Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını bu sığınma kamplarında kestirip etlerini bu perişan durumdaki insanlara dağıtmak, muhakkak ki çok büyük sevap olacaktır.

Mazluma, ezilmişe, yardıma muhtaç kullara yardım etmek Allah’ı memnun eder. Biz Allah’ın kullarını memnun etmeğe çalışmalıyız ki Allah da bizi memnun etsin. Ve son nefesimizde şöyle seslenilen kullarından eylesin:

“Ey huzura eren nefis! Razı edici ve razı edilmiş olarak Rabbine dön! (İyi) Kullarım arasına katıl! Cennetime gir!" (Fecr: 27-30) En içten dileklerimle nice bayramlara sağlık ve mutluluk içinde ulaşmanızı diliyorum.
 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş