Erbâb-ı Kemâli çekemez nâkıs olanlar . .
Cuma, 12 Ekim 2012 00:00

Erbâb-ı Kemâli çekemez nâkıs olanlar

Merhaba Değerli Hocam,

Yaklaşık 3 gündür yazılarınızı takip edemiyordum. Bugün sitenizde `Kabalık ve saldırganlık cehalet eseridir` başlıklı yazınızı okurken bir tane beyninden şüphe etmediğim, tam tersine belli ki bir tarikat, cemaat veya belli bir guruba bağlı saldırganlığı dinimizin özüymüş gibi gösteren zavallı bir insanın size yazdığı hezeyanları okudum. Hiç şaşırmadım desem yanlış söylememiş olurum. Çünkü ben bu adamları çocukluğumdan beri takip ediyorum. Bu tiplerin içine çok girip çıktım. Bunlar Sümerlerden, Samanizimden, Pagan toplumların inandıklarından gelme ne kadar bilgi, inanış,ritüel varsa dinin içine sokmuşlar ve buna da din diye inanıyorlar.Sonrada sizin gibi aklı başında bilim adamları çıkıp bunların inandıklarına dur deyince kuyruğuna basılmış (affınıza sığınıyorum) köpekler gibi havkırıyorlar. Nede olsa bunlar akıl ve mantığa tamamen karşı olmaları sebebiyle ekmek kapıları cehaletle beslendiklerinden dolayı sizin gibi akılları işletmeye çalışan, Kur´an okunması için elinden gelen her şeyi yapan dünya çapında ki değerli bir bilim adamımıza 'Edep Yahu' deme saygısızlığını nasıl gösterebilirler?

İnanın sizi anlıyorum, ben yerinizde olsam cevap vermem ama size o kadar çok saldıran var ki haklı olarak bazen bir kaçına haliyle cevap verme gereksimini hissediyorsunuz ama size 'Edep Yahu' diyecek adamın içinde şeytanla beraber birlikte hareket eden zavallı bir yaratık olduğunu düşünüyorum. Sizi anlıyorum. Çünkü bunlar size hakaret edecek ki etrafında bir alay beyinsiz, geri kafalı, geleneği din haline getirmiş zavallı müritler toplayacak sonrada Batılı Emperyalistler bunları alıp Müslüman âlemine karşı bir güzel kendi çıkarları için kullanacak.

Hiç canınızı sıkmayın Hocam. Ben ve benim gibi, sizi zevkle, mutlulukla, onurla, gururla takip eden okuyucularınız sizin ne kadar değerli olduğunuzu biliyor. Eğer bizler sizin değerinizi bilemesek bile benim inandığım Allah sizin bu din için, Kur`an-ı Kerim için ne değerli işler yaptığınızı tabii ki biliyor. Çünkü O Allah`ki her şeyi en iyi bilen, gören ve gözetleyendir.

Saldırmayı, aşağılamayı, terbiyesizlik yapmayı bir marifetmiş sanan, hayatlarında topu topu 1-2 kitap okumuş insanların artık bilimle uğraşanların fikirlerini beğenmeseler bile, onların fikirlerine sadece bilimle cevap verecekleri ve saygıyı öğrenecekleri bir toplumun olması umuduyla sizi selamlıyorum.

Saygı ve sevgilerimle...

Cevap: Teşekkür ederim ... , Maalesef toplum gittikçe karanlığa doğru gidiyor. Hurafat diz boyu. Dünyanın en büyük devrimcisi Hz. Muhammed, bunların kafalarında ve dillerinde bir tarikat şeyhi haline getirildi. 87 savaşı yönetmiş bir devrimci, meskenet pompalayan bir mistik yapıldı. 13 hanımla fiilen evlilik hayatı sürdüren bir insan, sanki hiç beşeri hayat yaşamamış gibi takdim edildi. Ne diyelim, bunlar böyle düşünüyor ve maalesef halk da bunlara destek veriyor ve bu cahillere saygı gösteriyor. Beni taşlayanlar çokmuş, varsın olsun, umurumda değil. Yunus'u da taşladılar, Mevlana'yı da, Hacı Bektaş'ı da. Kafası çalışan, dinin ruhunu yaşayan ve yaşatmaya çalışan her fikir adamını, Hak erini taşlarlar cahil adamlar. Ziya Paşanın dediği gibi:

Erbâb-ı kemali çekemez nâkıs olanlar
Rencîde olur dîde-i haffâş ziyâdan

Yani: Olgun insanları eksik adamlar çekemez, onlara kin beslerler. Çünkü yarasa ışıktan rahatsız olur.

Selam ve sevgilerimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş