İnancımı nasıl güçlendirebilirim?
Cuma, 05 Ekim 2012 00:00

İnancımı nasıl güçlendirebilirim?

Süleyman Bey tam inanan bir Müslüman olmak istiyorum bunun için her gün dua ediyorum ama etrafımdakiler inançsız tanıdıklarım aklımı karıştırıyorlar bende onlar haklımı diye düşünüyorum inancımın tam olması için ne önerirsiniz bunun için bir dua var mı inancım azaldığında çok kötü hissediyorum içi yanıyor. Saygılarımla...

Cevap: İnanç sizin iradenize bağlıdır. İnancının güçlenmesi için dini kitaplar oku. İslâm'da "Güncel Tartışmalar", "Görünmez Âlemin İzleri" adlı eserlerimi oku. Namazını kıl, imanını artırması için Allah'a gönülden dua et ve o tür insanlarla dost olma. Sen onların haklı olduğunu düşünüyorsan henüz inanmaya karar vermemişsin demektir. Tutalım ki onlar haklı olsun, o zaman inanmayacaksın. Dünyada inanmamakla ne kazanırsın? Kime zarar versin? Kendi ruhuna. Huzur diye bir şey de kalmaz içinde. Âhiretini de sen tahmin edebilirsin. Gazali inançsız birisine şöyle demiş:

Varsayalım ki senin dediğin gibi âhiret yok, ceza yok. Öyle olsa bile inancım ve ibadetim hiç değilse dünyada bana güzel ahlak, dürüstlük ve huzur verir. Bir kaybım olmaz. Aksine kazancım olur. Ama ya benim inandığım gibi âhiret varsa, cennet cehennem varsa, sen bunlara inanmadığın için âhirette uğrayacağın durumu bir düşün. Kim zararlı ve kim kazançlı? İşte kardeşim sen de kendi kendine öyle bir düşün de karar ver. Acaba Sen Hz. Mevlana'dan, İbn Sina'dan, Garodi'den, İbn Rüşd'den daha mı akıllı birisin? Onlar inanç ile huzur bulmuşlur. İnançsızlar ise hem dünyayı kendilerine ve çevrelerine zehir etmişler, hem de rahmetle değil, lanetle anılmışlardır. Seçim sana aittir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş