Allah müfterilerden bir gün hakkımı alır
Cumartesi, 25 Haziran 2011 01:00

Allah müfterilerden bir gün hakkımı alır

Ben gıybet konusunda hassas olan birisiyim. Gıybet yapıldığı zaman dinlememeye çalışıp hüsn-ü zan etmeye veya duyduklarımı nötralize etmeye çalışırım. Ayrıca gıybet yapılan kişiyi ya savunmaya geçerim yahut da oradan çıkıp giderim.

Hocam, geçen hafta sonu bir canlı yayın programında hakkınızda konuşulduğunu duydum ve bu konuşmanın gıybet olduğunu düşünüyorum. Ama umarım gıybet değildir.

Konu Sizin Hz. İsa ve Mesih hakkında söyledikleriniz idi. Başka konulara girildiyse de fark etmedim. Dinlememeye çalıştım ve biraz sonra da kanalı değiştirdim ama babam tekrar açmamı istedi. Açtıktan sonra konuşan kişi hakkında gıybet yapmadan babamı hüsn-ü zan ettirmeye çalıştım.

Kanalı tekrar açtığım için pişman oldum ve bundan dolayı hakkınızı helal etmenizi temenni ediyorum. Umarım konuşan kişiye de hakkınızı helal edersiniz. Siz affetmenin Rabbimiz katında değerini daha iyi bilirsiniz. Allah'a emanet olun. Saygılar. Sezer Işık

Cevap: O kanallara kurulmuş olan dar görüşlü, hatta cahil adamlar hiç okumadan, düşünmeden atıp tutuyorlar. Ben o kanalları izlemiyorum. Uydurma rivayetlere göre hüküm veren o basit hoca taslaklarını da zaten hiç dinlemiyorum, çünkü ruhum sıkılıyor o tür düşüncelerden. İsa gelecekmiş, mehdi çıkacakmış, şöyle olacakmış, böyle olacakmış, üç beş yıl sonra kıyamet kopacakmış. Hep bunlar, Kur'ân'a aykırı şeyler. Ben İsa'nın geleceğine, Mehdi'nin çıkacağına inanmıyorum. O tür rivayetlerin de Peygamber'e iftira olduğunu kabul ediyorum. Çünkü bu rivayetler birbiriyle çelişkili, akıl ve mantık dışı olduğu gibi Kur'ân'a da taban tabana zıttır. Kur'ân, Enbiya Suresinde Hz. Muhammed'den önce her beşerin, yani her insanın öldüğünü, Hz. Muhammed'in de bir gün öleceğini, kimseye ebedi hayat verilmediğini vurgular. Hz. Muhammed'den önce her insan ölmüşse İsa da ölmüştür. Zaten İsa'nın öldüğü Maide Suresinde ve Âli İmran Suresinde açıklıkla belirtilir. Buna rağmen İsa beklemenin ne anlamı var? Bekleyip dursunlar. 1400 yıl beklediler, gelmedi. Daha milyonca yıl bekleseler gelmez. Çünkü ölmüş insan aynı bedenle dirilmez.

Sizin benim hakkımda bir hatanız yok, benim de sizin üzerinizde bir hakkım yok ama bana iftira atanlar, cahilce saldıranlar er geç cezalarını bulacaklardır, ya bu dünyada, ya da âhirette. Bunu Mutlak adalet sahibi Cenabı Allah'tan bekliyorum.