Sabah namazına kalkamıyorum *** Teşekkür ve bir soru
Perşembe, 20 Eylül 2012 00:00

Sabah namazına kalkamıyorum

Allah razı olsun hocam zaman ayırdığınız için. Tamamdır hocam evde cem edeceğim. ( Hocam siz gerçekten Süleyman Ateş misiniz?, çünkü sorumun yanıtlanacağından bile emin değildim bana sıra gelmeyeceğini düşünerek )

Sabah namazlarıma düzenli kalkamıyorum hocam, halbuki 4-5 sene düzenli olarak kıldım.

Uyku ağır basıyor bazen, biraz sonra kalkarım az sonra uyanırım vs gibi bahanelerle sabah namazımız gidiyor fuzuli yere ve o gün gün boyu kendimi suçlu iradesiz zavallı nasipsiz hissediyorum hocam, İrademi kuvvetlendirmek için böyle durumlara kendimi düşürmemek için neler yapmalıyım?

Cevap: Mutlaka sabah namazını kılmak üzere kalkmaya karar verirseniz kalkıp namazı kılarsınız. En önemli namaz, sabah namazıdır. Müslüman güne namaz ile başlamalı (sabah namazı) ve namaz ile bitirmeli (akşam namazı). Müslüman sabah namaz vaktinde uyumaz, uyumamalıdır. Siz şayet sabahleyin saat 5'te trenle bir yere gidecekseniz kalkar mısınız vaktinde, yoksa hele biraz daha uyuyayım mı dersiniz? Kalkmazsanız tren kaçar. İşte sabah namazı, kaçırılan trenden daha da önemlidir. Bundan sonra bu düşünce ile yatın, inşaallah kalkarsınız.


Teşekkür ve bir soru

 

Hocam, sizin gibi değerli din adamlarına yürekten teşekkürler. Benim bir sorum olacak, şu an dünyada sizin gibi böyle değerli bilim adamları var mı? Onların da yazılarını takip etmek istiyorum. ...

Cevap: Bir insan kendi kendisine bilim adamı veya âlim diyemez. Derse ona gururlu insan denilir. Ama dünyada değerli bilim adamı çok. Mesela Türkiye'de Prof. Dr. Mehmet Hatiboğlu, Hadis bilimi dalında değerli bir bilim adamıdır. Özellikle onun iki yıl önce yayınladığı Müslümanın Kültürü ve benzeri beş kitabını okumakta fayda vardır. O tvlerde boru öttürenleri siz bilim adamı saymayın. Onların çoğu hurafeci, çıkarcıdır. Selamlar.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş