İş Hayatında Namaz *** Camilerdeki ibadet ve namaz Emevi dönemi ....
Cumartesi, 22 Eylül 2012 00:00

İş Hayatında Namaz

Selamünaleyküm Hocam, benim bir sorum olacak size; çalıştığım iş yerimde namaz kılmak yasak ise (molalarda bile), gizli saklı kılarak işten çıkarılma riskine mi girmeliyim? Yoksa namazlarımı evde kaza mı etmeliyim? Ya da iş mi aramalıyım? Hayırlı günler dilerim. ..

Cevap: Sabah namazını evinde kılarsın. Öğle ve ikindi namazlarını iş yerinde kılamıyorsan eve geldiğinde cem ederek kılarsın. Önce öğleyi, sonra ikindiyi kılarsın. Zatzen akşam ve yatsı için sorun olmaz. İşinden çıkma, çoluk çocuğunu düşün.


 

Camilerdeki ibadet ve namaz Emevi dönemi damgasını mı taşıyor?

Selamünaleyküm değerli hocam geçen günlerde televizyona çıkan bir ilahiyatçı Prof. camilerdeki ibadetlerin Emevi döneminden kaldığını, bu dönemde yaşayan sahabenin camiye gitmediğini, camilerdeki maaşlı imamların kıldırdığı namazın helal olmadığını, son dönemdeki cami boykotlarını desteklediğini söyledi. Hocam namazın tarihsel gelişimini anlatırsanız çok memnun olacağım. Bir sorum da şu vakit namazları iki rekat kılsam farziyetten kurtulmuş olur muyum. Saygılarımla ....

Cevap: O İlahiyatçı Prof. hata etmiş. Namaz hiç kimseden düşmez. Emevi namazı diye bir şey yoktur. Namaz Kur’ân ile sabittir. Vakitleri de bellidir. Emevi dönemi namazı Peygamber döneminden farklı idiyse Emevileri deviren Abbasiler niçin aslına döndürmediler? Onlar çok daha uzun süre iktidarda kaldılar? Böyle sözlerin amacı insanları camiden, ibadetten soğutmaktır. Allah insaf versin.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş